Ana Sayfa YEREL YÖNETİMLER 25 Şubat 2016

Cumhurbaşkanı Erdoğan terörist yanlısı HDP’lilere yüklendi

“Gidiyor, Ankara’daki alçak eylemle 29 kişinin kanına giren teröristin sözüm ona taziyesinde boy gösteriyor. Bir başkası Meclis’te bu alçaklığa sahip çıkıp, devleti suçlamayı sürdürüyor. Böyle milletvekilliği, böyle siyasetçilik, böyle siyaset olmaz diyen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Arabasıyla terör örgütüne silah taşıyan, örgütün sığınaklarında teröristlere canlı kalkanlık yapan, evini teröristlere tahsis eden, terör örgütünün her eyleminde ön safta yer alan milletvekili, milletvekili değil, teröristin ta kendisidir.”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde yaptığı muhtarlar toplantısında önemli konulara değindi. Ankara’da 29 kişinin ölümüne sebep olan teröristin Van’da kurulan taziye çadırına giderek başsağlığı dileyen HDP’li Milletvekili Tuğba Hezer ve TBMM’de terörist savunuculuğu yapan HDP’lileri ağır bir dille eleştiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Meclis bunlar hakkında gereğini yapmalıdır” dedi.   

Ankara saldırısını gerçekleştiren canlı bombanın sözde taziyesine bir HDP’li vekilin gitmesine de değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, şu değerlendirmelerde bulundu: “Gidiyor, Ankara’daki alçak eylemle 29 kişinin kanına giren teröristin sözüm ona taziyesinde boy gösteriyor. Bir başkası Meclis’te bu alçaklığa sahip çıkıp, devleti suçlamayı sürdürüyor. Böyle milletvekilliği, böyle siyasetçilik, böyle siyaset olmaz arkadaşlar. Dünyanın hiçbir yerinde, sivilleri hedef alan intihar bombacılarına sahip çıkan siyasetçi, siyasi parti, milletvekili göremezsiniz. Bunlar geçmişte ne diyordu? ‘Bize demokratik bir süreç imkânı vermiyorlar, bize Parlemento’ya girme imkânı vermiyorlar’ diyorlardı. Girdiniz, Parlemento’ya girdiğinizden bu yana hiç rahat durdunuz mu? 80 milletvekiline kadar da çıktınız, yine rahat durmadınız. 80 milletvekili aldığınızda bile yine terör çığırtkanlığı yapıyordunuz, yine Kürt kardeşlerimizi sokağa çağırıyordunuz.”

“DEMOKRATİK BİR ÜLKEDE İFADE ÖZGÜRLÜĞÜ VARDIR AMA TERÖRİSTE SİLAH TAŞIMA ÖZGÜRLÜĞÜ YOKTUR”

Artık Türkiye’de bu işlerin bir düzene girmesi gerektiğinin altını çizen Cumhurbaşkanı Erdoğan, konu ile ilgili değerlendirmelerine şu cümlelerle devam etti: “Bölücü örgütün sözcülüğünü yapmak dışında hiçbir işe yaramayan, hiçbir Meclis faaliyetinde bulunmayan partiye, milletvekillerine ne bu milletin ne de bizlerin tahammül etmek gibi bir gayreti olamaz, böyle bir zorunluluğu da olamaz. Demokratik bir ülkede ifade özgürlüğü vardır, ama insanları öldürmek için silah taşıma özgürlüğü yoktur. Bu özgürlük, kesinlikle terör örgütüne yardım, yataklık, sözcülük anlamına gelemez. Arabasıyla terör örgütüne silah taşıyan, örgütün sığınaklarında teröristlere canlı kalkanlık yapan, evini teröristlere tahsis eden, terör örgütünün her eyleminde ön safta yer alan milletvekili, milletvekili değil, teröristin ta kendisidir. Meclisimizin, önümüzdeki günlerde bu konuda, milletimizin hissiyatını karşılayacak tedbirleri alacağına inanıyorum. Meclisimize gönderilen bu fezlekeler, Meclis’te karşılığını bulmalıdır diye düşünüyorum. Bu fezlekelere karşı tüm milletvekilleri bence sağduyulu davranıp gereğini yapmalıdır. Artık milletimizin buna tahammülü kalmamıştır.”

“BU FEZLEKELER, PARLAMENTO’NUN RAFLARINDA ÇÜRÜMEMELİDİR, TOZLANMAMALIDIR; GEREĞİ YAPILMALIDIR” 

Parti kapatmak konusundaki tavrının ne olduğunu bilindiğini ifade eden ve Cumhurbaşkanı Erdoğan, suçu işleyenin kurum değil birey olması sebebiyle cezanın da kuruma değil bireye verilmesi gerektiğini dile getirdi ve “Anayasamız ve yasalarımız ortada. Eğer bir milletvekili, terörle mücadele kapsamında suç olarak görülen bir tutum içindeyse, elbette gereken yapılmalıdır. Milletvekili sıfatı taşımak, nasıl terörist gibi davranmaya mani olamıyorsa, aynı şekilde cezalandırılmaya da engel olamaz. Milletimizin yüreğini burkan, acısını ağırlaştıran bu tür görüntüler konusunda siyasi partilerimizden çok daha fazla hassasiyet bekliyorum. Bu fezlekeler, Parlamento’nun raflarında çürümemelidir, tozlanmamalıdır; gereği yapılmalıdır” açıklamalarında bulundu.

selyus