Ana Sayfa YEREL YÖNETİMLER 25 Mart 2018

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Ordu’nun başarılı Başkanı Yılmaz’a plaket

AK Parti Ordu 6. Olağan İl Kongresi’ne katılmak için Ordu’ya gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz’ı kabul etti. Ordu Büyükşehir Belediyesi Şeref Defteri’ni imzalayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, mega projeleriyle Ordu’nun çehresini değiştiren başarılı Başkan Yılmaz’ı tebrik ederek plaket verdi.

Büyükşehir Belediyesinin Ordu il genelindeki yatırımlarıyla ilgili Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a bilgi veren Başkan Enver Yılmaz, kendilerine Ordu ziyaretleri nedeniyle teşekkürlerini sundu. Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti iktidarında Ordu’ya yapılan hizmetlere değinerek 16 yılda 18 katrilyon (milyar) para harcadıklarını söyledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Ordu ilimize 3 bin 438 adet derslik, üniversite, Ünye ve Fatsa Devlet Hastaneleri ile birlikte 37 adet sağlık tesisi kazandırdık. Aybastı, Ulubey ve Akkuş Devlet Hastanelerinin yapımı da devam ediyor. 900 yataklı Ordu Şehir Hastanemizi de yakında sizlerin hizmetine sunacağız. TOKİ vasıtasıyla Ordu’muza 4 bin 500 konut kazandırdık. 50 kilometre bölünmüş yol vardı biz bu yola 16 yılda 100 kilometre daha ilave ettik. Ordu ilimize 18 adet tünel kazandırmış olup, Ordu Çevre Yolu çalışmalarımıza da devam ediyoruz. Türkiye’nin ve Avrupa’nın ilk deniz dolgusuyla inşa edilen Ordu-Giresun Havalimanını yine Ordu ilimize kazandırdık. Ordu’nun su sorununu hallettik” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ordu’ya kazandırılacak olan üç organize sanayi bölgesinin ciddi bir çekim alanı oluşturacağını söyledi. Fındık üreticilerinin her zaman yanlarında olduklarını ifade eden Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, 16 yılda üreticilere 3 katrilyon (milyar) destek verdiklerini ve sundukları katkının devam edeceğini belirtti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ordululardan 2019 seçimlerinde yeni rekorlar beklediğini ifade ederek, 16 Nisan referandumunda Türkiye’de ilk 100’e giren Çaybaşı, Kumru, Korgan ve Çatalpınar ilçelerine teşekkür etti.

 

 

selyus