Ana Sayfa YEREL YÖNETİMLER 15 Eylül 2018

Erikçi, “Maltepe halkımıza hayırlı olsun”

AK Parti Maltepe İlçe Başkanı Mehmet Erikçi, “İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisinde onaylanan 1/1000’lik Başıbüyük-Gülsuyu-Gülensu İmar Planları Maltepe halkımıza hayırlı uğurlu olsun” dedi. 

Maltepe’de, Gülsuyu, Gülensu ve Başıbüyük mahallelerinin 40 yıldır çözüm bekleyen imar planları İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi’nde oy birliğiyle kabul edildi. 1/1000 ölçekli planların kabul edilmesiyle, tapu önündeki son viraj da aşıldı.

Maltepe’nin 1/5000’lik planları, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde 1/1000 ölçekli planlara dönüşerek İBB Meclisi’nde oy birliğiyle kabul edilerek onaylandı. Maltepe’nin bazı mahallelerinin planlarının onaylanmasının ardından, tapu verilmesinin önündeki son engel de kalkmış oldu. Bu kapsamda askıya çıkarılan planlar için bir aylık itiraz süresi bulunuyor.

Gülsuyu ve Gülensu’nun toplam büyüklüğü 1.5 milyon metrekare olmakla birlikte bölgede yaklaşık 35 bin kişi yaşıyor ve 7 bin bina bulunuyor. Belediyenin mahallelerde yüzde 30’a yakın bir arazisi bulunuyor ve planda buralar tapu sorunu yaşayanlar için tahsis edilecek. Kötü olan yapı stoku yenilenebileceği açıklanırken, planın amacı olan “yerinde dönüşüm” sağlanabilecek.

ARTIK BAŞIBÜYÜK-GÜLSUYU-GÜLENSU TAPU ALABİLECEK

AK Parti Maltepe İlçe Başkanı Mehmet Erikçi, “İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisinde onaylanan 1/1000’lik Başıbüyük-Gülsuyu-Gülensu İmar Planları Maltepe halkımıza hayırlı uğurlu olsun. Bu onaydan sonra artık İmar Barışı kapsamında hazine arazisi üzerinde bulunan binalar yapı kayıt belgesi aldıktan sonra Çevre ve Şehircilik Bakanlığına başvuru yaparak binanın bulunduğu arsayı rayiç bedel üzerinden alabilecektir. Tapu işlemleri şimdiden hayırlı olsun” diye konuştu.

“MALTEPE İLÇEMİZ VE İSTANBULUMUZ İÇİN HAYIRLI OLSUN”

‪İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, “İBB Meclisimizde bugün Başıbüyük – Gülensu ve Gülsuyu 1/1000’lik İmar Planları onaylandı. Böylece Maltepe ilçemizdeki 40 yıllık bir problemi çözmüş olduk. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Maltepe ilçemiz ve İstanbulumuz için hayırlı olsun” dedi.

 

selyus