Ana Sayfa YEREL YÖNETİMLER 23 Mart 2017

Esenler Belediyesi’nin seçim başarısını bir hatırlayalım!

İstanbul’da ki AK Parti’li Belediyelerin içinde mega projeleriyle farkı fark ettiren Esenler Belediyesi, yüzde 62.3 oy oranıyla 8 İstanbul Büyükşehir Belediye Meclis Üye sayının tamamını elinde bulunduruyor. ‘Hafıza-i beşer nisyan ile malüldür’ (Unutkanlık insan halidir) sözünden yola çıkarak Esenler Belediyesi’nin bu ve buna benzer başarılarını İstanbul’un etkili bir haber sitesi olarak sürekli hatırlatmaya devam edeceğiz.

İstanbul Takipte Haber Sitesi olarak Eseneler Belediyesi’nin altı çizilmesi gereken önemli bir başarısını İstanbullularla paylaşmak istiyoruz. İlçeye kazandırdığı mega projeler ve klasik hizmetlerin ötesinde üst düzey çalışmalarla Türkiye’de örnek bir belediye olan Eseneler Belediyesi, Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu’nun liderliğinde 2014 yerel seçimlerinde belediye meclis üyelerinin 35 tanesini kazanarak CHP’ye sadece 3 sandalye verdi. Rakiplerini eze eze açık bir farkla seçimleri kazanan Esenler Belediyesi, CHP’nin sayısının sadece üç tane olması ve grup kuramaması hasebiyle 8 İstanbul Büyükşehir Belediye Meclis Üyesinin tamamını da alarak büyük bir başarı elde etti.

Bunu, aradan üç yıl geçmesine rağmen niye tekrar paylaşıyorsunuz diye düşünenlere ‘Hafıza-i beşer nisyan ile malüldür’ (Unutkanlık insan halidir) sözünden yola çıkarak Esenlerlilere hatırlatmak istiyoruz.

AK Parti’li belediyeler içinde İBB Meclis Üyeliğinin tamamını alan sadece Esenler Belediyesi ile Sultanbeyli Belediyesi bulunuyor. Sultanbeyli de yüksek oy oranı, ilçenin manevi dağılımı gereği Refah Partisi döneminden bu yana süregelmektedir. Esenler’de ise kaliteli yüksek hizmet anlayışının tezahürüdür bu sonuç. 

Esenler Belediyesi’nin ufku geniş ve ilçe düzeyinin çok üstünde hizmet anlayışı olan Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, Yunus Emre’nin ‘yaradılanı severim yaradandan ötürü’ sözünden yola çıkarak halka dokunduğu için karşılığını da sandıktan almasını bildi.

ESENLER İBB MECLİS ÜYELERİ

Mehmet Tevfik Göksu (Belediye Başkanı), Faruk Aydın, Ahmet Bilal Kıymaz, İdris Topdağ, Osman Gökçebaş, Çiğdem Öz, Murat Gülkıran, Burhan Şentürk.

selyus