Ana Sayfa YEREL YÖNETİMLER 25 Ocak 2016

Esenler’in 100 yılı planlanıyor

Esenler Kent Konseyi’nde, Esenler’in 100 yıllık planlamasını yapacaklarını açıklayan Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu, “Askeri bölge için plandan tasarıma değil tasarımdan plana geçmek istiyoruz ve bu plan için herkesi dinliyoruz” dedi.

Esenler Kent Konseyi’nin 2016 yılı 1. Olağan Genel Kurulu, Esenler Belediyesi Kültür Merkezi’nde toplandı. Kent Konseyi Başkanı Ömer Çetinkaya başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya; Esenler Kaymakamı Yüksel Ünal, Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, Esenler Müftüsü Halil Şekerci, İlçe Milli Eğitim Müdürü Bayram Ercan, İlçe Emniyet Müdürü Cihat Dağdeviren, bazı siyasi partilerin temsilcileri, ilçedeki sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve mahalle muhtarları katıldı.

“MARKA ŞEHİR İÇİN ÇALIŞIYORUZ”

Konseyde Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, Esenler’de 2009 yılından itibaren belediye olarak yaptıkları çalışmalardan söz etti. Göksu, “Esenler’de altı yılda varmak istediğimiz noktanın çok ilerisine geçtik. Yerel kalkınmayı gerçekleştirerek ve yaşam kalitesini arttırarak Esenler’i marka şehir yapmak için çalışıyoruz” dedi.

100 YILLIK PLAN YAPILACAK

Esenler’in geleceği için somut adımlar attıklarını belirten Başkan Göksu, “Önümüzdeki günlerde Esenler’in yüz yıllık planlamasını yapacağız. Bu perspektifle ilgili çalışıyoruz. Özellikle askeri bölge için plandan tasarıma değil tasarımdan plana geçmek istiyoruz ve bu plan için herkesi dinliyoruz. Bunu da en geç Ağustos ayında meclisten geçirmek istiyoruz. Askeri bölgede kurulacak yeni şehri bütün olarak ele alarak planlıyoruz. Yani şehri rastgele ya da kimliksiz değil medeniyet tasavvuru olacak şekilde kuracağız” diye konuştu.

Göksu, konuşmasının ardından Esenler Belediyesi olarak yeni Esenler’de hayata geçirecekleri projeleri de bir bir paylaştı.

HAYALDİ GERÇEK OLDU

Toplantıda konuşan Esenler Kaymakamı Yüksel Ünal, Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu’yu bugüne kadar ilçeye yaptığı yatırımlardan dolayı teşekkür etti. Ünal, “Esenler’de hayal gibi görünen çok sayıda proje hayat buldu. Bu şehir böyle giderse daha çok yol alacaktır. Böylesi toplantılarda istişare ederek Esenler’i daha ileri taşıyacağız” dedi.

Toplantı, bazı konsey üyelerinin Esenler’e dair talep ve önerilerini dile getirmesinin ardından sona erdi.

selyus