Ana Sayfa YEREL YÖNETİMLER 18 Ağustos 2016

Damat, Kadir Topbaş’ın başını ağrıtacak gibi

Başkan Topbaş, FETÖ operasyonu kapsamında gözaltına alınan damadı Ömer Faruk Kavurmacı ile ilgili iddialara ilişkin, “17/25 Aralık’tan sonra damadım bu ihanet şebekesi ile yollarını ayırdığını beyan etti. Eğer damadım beyanının aksine davranmışsa hak ettiği cezayı çekecektir” dedi. Görünen o ki damat Ömer, Kadir Topbaş’ın başını ağrıtacak gibi.

FETÖ operasyonu kapsamında damadı Ömer Faruk Kavurmacı’nın gözaltına alınmasına ilişkin yorumlara da açıklık getiren İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, “FETÖ operasyonunda damadım Ömer Faruk Kavurmacı gözaltına alındı. 17/25 Aralık’tan sonra damadım bu ihanet şebekesi ile yollarını ayırdığını beyan etti. Yargı süreci elbette gerçeği ortaya çıkaracaktır. Eğer damadım beyanının aksine davranmışsa hak ettiği cezayı çekecektir. “Kızım Fatıma dahi olsa elini keserim” diye konuştu.

İBB Başkanı Kadir Topbaş twitter hesabından bir açıklama yaparak hakkındaki iddialara yanıt verdi. Topbaş, “Sosyal medyadaki şahsıma yönelik iddiaları yanıtlamak istiyorum. Gezi ve 17/25 Aralık süreçlerinde yurt dışında değildim, İstanbul’daydım. 15 Temmuz’da BM toplantısı için New York’ta bulunuyordum. Aylar önce planlanan BM toplantısına Sayın Cumhurbaşkanımızın bilgisi dahilinde katıldım. ABD’den uçuşlar iptal edildiği için İstanbul’a gecikmeli dönebildim. Cumhurbaşkanımız Sayın Erdoğan ile 42 yıldır omuz omuza yürüyen biri olarak tavrım nettir” dedi.

selyus