Ana Sayfa YEREL YÖNETİMLER 28 Temmuz 2016

Hadi Salihoğlu görevini İrfan Fidan’a devretti

İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Hadi Salihoğlu, HSYK Kararname ile İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi Cumhuriyet Başsavcılığı’na atanmasının ardından görevini devretti.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Hadi Salihoğlu, HSYK Kararname ile İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi Cumhuriyet Başsavcılığı’na atanmasının ardından görevini devretti. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı görevini devralan İrfan Fidan, törende yaptığı konuşmada, “Amerika’daki meczubun liderliğindeki Fethullahçı terör örgütü olmak üzere, tüm suç örgütleriyle mücadelemiz hukuk sınırları içerisinde en etkin biçimde yürütülmektedir yürütülmeye de devam edecektir” dedi.

Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’nın -3’üncü katındaki Atrium alanında gerçekleşen devir teslim törenine eski Başsavcı Hadi Salihoğlu, Başsavcılığa yeni atanan İrfan Fidan ve diğer başsavcı vekilleri çok sayıda cumhuriyet savcısı ve hakimler ile adliye çalışanı katıldı.

Devir teslim töreninde konuşan İstanbul eski Cumhuriyet Başsavcısı Hadi Salihoğlu, veda konuşmasına darbe girişimine değinerek başladı. Salihoğlu, “Ülkemizde 15 Temmuz günü meydana gelen hain darbe kalkışmasında şehit olan ve yaralanan demokrasi kahramanlarını saygıyla selamlıyor ve bu hainlerin en ağır şekilde cezalandırılmasını bekliyoruz. Şu anda ülkemiz olağanüstü günler geçirmekte. En kısa zamanda devletimizin aldığı tedbirlerle, olacak sonucu görüp hepimiz geleceğe güvenle bakacağımızı günlere sahip olacağız. Cumhuriyet Savcılığı mesleğine 20 Temmuz 1979 tarihinde İstanbul Hakim stajyeri olarak başladım. 20 Ocak 2014 tarihinde görev almaktan şeref duyduğum ve görevimizin en güzellerinden biri olan İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı görevini devraldım” dedi.

selyus