Ana Sayfa YEREL YÖNETİMLER 2 Şubat 2016

Hasan Can’a ulusal basından yoğun ilgi

Türkiye’nin en başarıl belediye başkanı ödülünün ardından ulusal basının ilgi odağı olan Ümraniye Belediye Başkanı Hasan, “Ümraniyemize 2004’ten beri; kültür-sanat merkezlerinden spor salonlarına, aile sağlığı merkezlerinden okul ve yurt binalarına kadar birçok alanda 300’ü aşkın kalıcı eser kazandırdık”

Yaptığı hizmetler ve hayata geçirdiği örnek projelerle ulusal basında sıkça adı geçen Başkan Hasan Can, açıklanan anket sonuçlarıyla birlikte de birçok ulusal gazetede yer aldı. Başkan Hasan Can, Sabah Gazetesi Haber Koordinatörü Şaban Arslan, Star Gazetesi Muhabiri Erdinç Akkoyunlu, Yeni Şafak Gazetesi Muhabiri Fatih Özkanoğlu, Habertürk Gazetesi Muhabiri Esra Boğazlıyan, Türkiye Gazetesi Muhabiri Ömer Faruk Bingöl ve Bugün Gazetesi Muhabiri Şenol Kantürk’e Andy-Ar’ın anket sonucunu değerlendirerek, kentsel dönüşüm ve sosyal belediyecilik konularında değerlendirmelerde bulundu. Ayrıca Başkan Hasan Can, başarıya giden yolda nasıl bir yöntem izlediklerini ve hayata geçirdikleri projeleri anlattı.

“DEPREME EN HAZIR İLÇEYİZ”

2004’ten itibaren Ümraniye’de kentsel dönüşüm çalışmalarını başlattığını belirten Başkan Hasan Can, “295 bin yapı stokunun 165 bini son 11 yılda yapıldı. Depreme dayanıksız 65 bin binanın yenilenmesiyle ilçemizde kentsel dönüşümü tamamladık. Kaçak yapılaşmaya hiçbir suretle izin vermiyoruz. Ümraniye depreme en hazır ilçe” diye konuştu.

“YEŞİL ALAN MİKTARIMIZ AVRUPA STANDARTLARININ ÜZERİNDE”

Başkan Hasan Can: “Kişi başına düşen yeşil alan miktarımız 12 metrekare. Bu yeşil alan miktarlarıyla Avrupa standartlarının üzerinde bir ilçeyiz” dedi. Mesire Alanı hakkında da bilgi veren Başkan Hasan Can, “Vatandaşlarımız aileleriyle birlikte, şehrin yorucu temposundan uzaklaşarak, doğayla iç içe zaman geçirebilme imkânına sahip” dedi.

“İLÇEMİZE 11 YILDA 300’Ü AŞKIN KALICI ESER KAZANDIRDIK”

Birçok örnek projeyle Ümraniye’nin marka değerinin yükseldiğinin altını çizen Başkan Hasan Can, “Finans Merkezi’yle birlikte Ümraniye daha da değer kazanacak. Üsküdar-Ümraniye Metrosu’nun hizmete girmesiyle de bölgenin değeri artacak. İlçemiz ticari bir kavşak noktası olacak. Ümraniyemize 2004’ten beri; kültür-sanat merkezlerinden spor salonlarına, aile sağlığı merkezlerinden okul ve yurt binalarına kadar birçok alanda 300’ü aşkın kalıcı eser kazandırdık” şeklinde konuştu.

“HER ZAMAN HEMŞEHRİLERİMİZİN YANINDAYIZ”

Sosyal belediyecilik anlayışıyla hizmet ettiklerini vurgulayan Başkan Hasan Can, “Yaşlı Hizmet Birimimiz, Hanımeli Çarşımız, Halil İbrahim Sofrası Aşevimiz ve Sosyal Marketimizle yardıma ihtiyacı olan hemşehrilerimizin daima yanındayız” diye belirtti.

“EĞİTİM, KÜLTÜR VE SANATA DEĞER VERİYORUZ”

Başkan Hasan Can: “Bugüne kadar çok sayıda okul inşa ettik ve birçok okulumuzun da ihtiyaçlarını giderme noktasında katkı sağladık.  Ayrıca Bilge Çocuk Projesi’yle ilçemizdeki üstün zekâlı çocuklara yönelik özel eğitim veriyoruz” dedi. Marka haline gelen ve 11 yıldır kesintisiz düzenlenen Resim, Hikâye ve Şiir Yarışmaları hakkında da bilgi aktaran Başkan Hasan Can, “Bu yarışmalarla cevherleri gün yüzüne çıkarıyoruz. Yarışmalarımıza dünyanın dört bir yanından katılımlar oluyor. Sanat dünyası yeni sanatçılar kazanıyor” dedi.

Başkan Hasan Can bunların yanında; yeni belediye hizmet binası, nikâh sarayı, Sanatkârlar Çarşısı ve diğer sosyal çalışmalar ve projeler hakkında da bilgi aktardı.

selyus