Ana Sayfa YEREL YÖNETİMLER 9 Kasım 2017

Hasan Can, “Her zaman gençlere yol açan bir belediye başkanı oldum”

Başkan Hasan Can, “Hangi meslek grubunda olursanız olun asla siyasetten uzak olmayın. Siyaset, memleket meselelerine kafa yorma sanatıdır. Göreve geldiğim günden beri gençlere yol açan bir belediye başkanı oldum.

Ümraniye Belediyesinin kültür ve eğitim alanında gerçekleştirdiği programlardan Akademi Genç’te yeni dönem başladı. Yeni dönemin ilk haftasındaki seminerinde Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, Cemil Meriç Gençlik Eğitim ve Kültür Merkezi’nde “İdealist Gençlik” konusunu anlattı. Ümraniyeli gençlerin yoğun katılım gösterdiği Akademi Genç programına Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can’ın yanı sıra, Belediye Başkan Yardımcıları Mustafa Küçükkapdan, Türkân Öztürk, AK Parti Ümraniye İlçe Gençlik Kolları Başkanı Vehbi Ayvat, TÜGVA Ümraniye İlçe Temsilcisi Eyüp Erkovan, Mahalle Muhtarları ile Akademi Genç’in öğrencileri katıldı.

“BİZ SELALARLA DİRİLEN BİR MİLLETİZ”

Ümraniye Belediye Başkan Yardımcısı Türkân Öztürk gençlere yaptığı konuşmasında, “Sizin gibi güzel bakışlara sahip insanlarla dünya çok daha iyi yerlere gelecek. Herkes bulunduğu noktada üstüne düşeni ve düşenden daha güzelini yaparak, hem bir evlat, hem bir vatandaş, hem de bir insan olarak yücelecek ve yüceltecek. Bunun için önce maneviyat, sonra da vatan sevgisi gereklidir. Rabbim ezanları bu minarelerden indirmesin. Çünkü biz selalarla dirilen bir milletiz. 15 Temmuz hain darbe girişiminde de selalarla ayağa kalktık. Sizler yaşanan bu mücadeleye ve zafere şahit oldunuz. Bu yüzden de çok kıymetlisiniz” diyerek konuşmasını sonlandırdı.

“HANGİ MESLEK GRUBUNDA OLURSANIZ OLUN, SİYASETTEN UZAK OLMAYIN”

Akademi Genç’in ilk dersinde gençlerle bir araya gelen Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can konuşmasında, “Akademi Genç ve Akademi Nisa’nın ortaya çıkış sürecinden ve eğitimlerin amacından bahsederek, biz bu eğitimlerle gençlerimize, insanımıza faydalı bilgiler sunmaya çalışıyoruz. Birbirini takip eden konferanslar zinciri ile alanında uzman kişileri ağırlıyoruz. Eğitimlerin sonunda da sertifikalarını veriyoruz. Öte yandan, hayat mücadelesi içine girdiğiniz bu zamanda yapacağınız her şeyin kıymeti var. Çünkü zamanınız geçiyor. Bu yüzden hangi dalda okuyacaksanız ona yoğunlaşın ve o işin hakkını verin” dedi.

“DARBE BEDEL ÖDEMEYE HAZIR OLAN CUMHURBAŞKANIMIZ SAYIN RECEP TAYYİP ERDOĞAN’IN SAYESİNDE SON BULDU”

Geçmişten günümüze kadar Türkiye’de yaşanan siyasi süreçlerden, olaylardan ve atlatılan badirelerden bahseden Başkan Hasan Can, “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın bedel ödemeye hazır olması sayesinde Türkiye’de darbe sistemi son buldu. Zaten Türk milleti 15 Temmuz hain darbe girişimine karşı gösterdiği mücadele ile kendi seçtiğine de sahip çıktı. İnşallah ülkemiz bir daha böyle bir olay yaşamaz” diye konuştu.

“SİYASET, MEMLEKET MESELELERİNE KAFA YORMA SANATIDIR”

Başkan Hasan Can, “İyi bir meslek sahibi olmanız ya da iyi paralar kazanan biri olmanız; memleket, millet sevdalısı olmadığınız müddetçe size bir fayda sağlamaz. Hangi meslek grubunda olursanız olun asla siyasetten uzak olmayın. Siyaset, memleket meselelerine kafa yorma sanatıdır. Göreve geldiğim günden beri gençlere yol açan bir belediye başkanı oldum. Genç yaşta ki belediye başkan yardımcıları ve müdürlerle çalıştım, çalışmaya da devam ediyorum. Öte yandan gençlerin tecrübesinden yararlanıldığı için, her yıl yapılan anketlerde Ümraniye Belediyesi, ilk sıralarda yer alıyor. Bu kapsamda, hepinizi sevgiyle selamlıyorum”

selyus