Ana Sayfa YEREL YÖNETİMLER 18 Şubat 2018

Hasan Can, TGRT Haber canlı yayında örnek ilçe Ümraniye’yi anlattı

Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, TGRT Haber’de yayınlanan Günün İçinden haber bülteninin canlı yayınına katılarak Ümraniye’nin bugün örnek şehir olmasındaki artılarını anlattı.

Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, TGRT Haber’de yayınlanan Günün İçinden haber bülteninin canlı yayın konuğu oldu. Başkan Hasan Can, Alemdağ Caddesi Yayalaştırma Projesi, 2B arazileri, Ümraniyespor’un başarı hikayesi ve 14 yılda ilçeye kazandırılan kalıcı eserleri anlattı.

İBB MECLİSİNDEN ÜMRANİYE İMARI İTTİFAKLA GEÇTİ

Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, canlı yayın öncesi TGRT Haber Genel Yayın Yönetmeni Ercan Seki’yi ziyaret etti. Ziyarette Ümraniye Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Küçükkapdan da bulundu. Ardından TGRT Haber’de yayınlanan Günün İçinden haber bülteninin canlı yayın konuğu oldu. 2B arazileri hakkında müjdeli haberi vererek konuşmasına başlayan Başkan Hasan Can, “Geçen yıl 17 Şubat’ta İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi’nden 1/5000’lik planlar geçmişti. Bu hafta Salı günü de İBB Meclisi’nden; Ümraniyemizin Hekimbaşı, Topağacı, Dumlupınar, Mahalleleri ile Kazım Karabekir, Elmalıkent ve İnkılap mahallelerimizin bir kısmını içeren 1/1000 Uygulama İmar Planları ittifakla geçti. Şimdi de Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal Bey imzaları atacak. Ondan sonra da Mart ayının ikinci yarısında tapularını alan vatandaşlarımızın arsalarına ruhsat vermeye başlayacağız. İstanbul’a örnek olacağına inandığımız modern bir bölge planı hazırladık. Bölge halkına tekrar hayırlı olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.

“ALEMDAĞ CADDESİ YAYALAŞTIRMA PROJESİNDEN HEM VATANDAŞLARIMIZ HEM ESNAF ÇOK MEMNUN”

Alemdağ Caddesi Yayalaştırma Projesi sayesinde alışveriş konusunda her zaman tercih edilen caddenin, şimdilerde daha yoğun olduğunu ve alışverişlerin daha rahat yapıldığını, trafikle ilgili şuana kadar hiçbir sorunun yaşanmadığını da sözlerine ekleyen Başkan Hasan Can, “Çavuşbaşı Caddesi’nden sağladığımız alternatif yol sayesinde trafik yoğunluğu önemli ölçüde azalmış oldu. Kısacası bu yayalaştırma projesi faaliyete geçtiği ilk andan itibaren vatandaşlarımız ve esnaflarımız tarafından büyük bir memnuniyetle karşılandı” dedi.

“ÜMRANİYESPOR’UN DA BELEDİYE GBİ BORCU YOK”

Temelinden tavanına kadar ilçeye kazandırılan 400’ün üzerindeki kalıcı eserden de bahseden Başkan Hasan Can, “Tüm bu hizmetleri yaparken de devletin hiçbir kurumuna tek kuruş dahi borçlanmadık. Ayrıca başarısıyla adından sıkça söz ettiren Ümraniyespor ise, şuan da TFF 1. Lig’in lideri durumunda. Üstelik aynı Ümraniye Belediyesi gibi Ümraniyespor’un da devletin hiçbir kurumuna borcu yok” diyerek konuşmasını bitirdi.

selyus