Ana Sayfa YEREL YÖNETİMLER 15 Ocak 2016

Hasan Can, “Yarınlara devredeceğimiz eserlerimiz var”

Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, Bloomberg TV’de yayınlanan Çıkış Yolu programının canlı yayın konuğu oldu. Ümraniye’nin değişen yüzünün konu edildiği programda Başkan Hasan Can, gelişimi ve dönüşümünü anlattı. İmam Maturudi’nin, Tevilâtü’l Kur’ân adlı eserinin Türkçeye tercümesinin de belediye tarafından yaptırılmakta olduğunu söyleyen Başkan Hasan Can, “Yarınlara devredeceğimiz eserlerimiz var”

Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, Bloomberg TV’de yayınlanan Çıkış Yolu programının canlı yayın konuğu oldu. “Türkiye’de güzel işler yapılıyor” fikrinden yola çıkarak, Anadolu sanayinin gelişimi üzerinde çalışan sunucu Sami Altınkaya’nın sorularını canlı yayında yanıtlayan Başkan Hasan Can, Ümraniye’nin değişen çehresinden ve ilçenin son 12 yıldır gösterdiği değişimle rağbet gören bir hâl aldığını anlattı.

BAŞKAN HASAN CAN: “YARINLARA DEVREDECEĞİMİZ BİRÇOK ESERİMİZ VAR”

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın programın gerçekleştiği saatlerde 99 adet baraj ve hidroelektrik santralin açılışını gerçekleştirmesi münasebetiyle, ülkedeki genel ekonomik dengelerin değişimi hususundan bahsederek konuşmasına başlayan Başkan Hasan Can: “Ben 1960lardan itibaren Türkiye’nin değişimini gördüm. Ülkemiz böylesine güçlü bir dönemi yaşamadı, son 12- 13 yıldır çok iyi bir gelişim göstermekteyiz” dedi. “Yükselmek için her türlü kaynağımız ve yetişen güçlü bir neslimiz var. Bunları en iyi şekilde kullanıp, insanlara moral, motivasyon vererek ve gerçekten çalışarak kaynaklarımızın zayi olmasına engel olmalıyız” diyen Başkan Hasan Can, son 12- 13 yılda yaşanan güçlenmenin, insan potansiyelini ve ülkenin bütün kaynaklarını ülkenin kalkınması için en doğru şekilde kullanılması sayesinde olduğunu söyledi. Başkan Hasan Can: “Bir ülkede gayr-i safi millî hasılanın 200 küsur milyardan 800 küsur milyara gelmesi gerçek bir başarıdır” diyerek sözlerine devam etti.

Ardından Altınkaya, Ümraniye’nin Anadolu şehirlerinden daha kalabalık bir nüfusa sahip olması ve hem insan hem de sanayi- konut iç içeliği açısından bir mozaik özelliği taşımasına rağmen bu denli iyi yönetilebilmesinin formülünü sordu. Başkan Hasan Can ise: “Türkiye’nin tüm etnik ve kültürel yapısı Ümraniye’de mevcut. Biz bu mozaiği olduğu gibi kabul ediyor, her bireye aynı hizmeti götürmeye çalışıyoruz” diyerek cevap verdi.

“12 sene evvelki Ümraniye’yle bugünkü Ümraniye’nin aynı olmadığını herkes bilir” diyen Başkan Hasan Can, Ümraniye’nin finans merkezi oluş hikâyesini, merkezin şu anki durumunu anlattı. “Finans merkezinin ilçeye maddî faydalarının yanında, dünyanın fon şirketlerinin konuşlanacağı muazzam mekânlar olacağı gerekçesiyle ilçenin tanınırlığı açısından faydalı olacaktır” dedi.

Ümraniye Belediyesi’nin eğitim ve kültür etkinlikleri, Bilgi Evleri’nin işlevleri, Ümraniye Belediyesi Meslek Edindirme Kursları, Sosyal Belediyecilik gibi konulardan bahsetti ve uluslararası Ebru Kongrelerinin altıncısının Ümraniye Belediyesi tarafından gerçekleştirileceğini söyledi. İmam Maturudi’nin, Tevilâtü’l Kur’ân adlı eserinin Türkçeye tercümesinin de belediye tarafından yaptırılmakta olduğunu söyleyen Başkan Hasan Can, “Yarınlara devredeceğimiz eserlerimiz var” dedi.

Sonrasında Ümraniye’deki kentsel dönüşümden bahseden Başkan Hasan Can, Ümraniye’nin dönüşümünde parselleri ayrı olan yerleri birleştirerek binaların daha planlı yapılmasını sağladıklarından bahsetti. Böylece yeşil alan, otopark ve eski bina sorununu vatandaşlara maddî olarak yük olmadan hallettiklerini anlatan Başkan Hasan Can, Şerifali örneğini vurgulayarak ilçenin nasıl değer kazandığını anlattı. Sonuç olarak 295 bin civarında bağımsız bölüme sahip olduklarını, bunun 165 bininin, yani %60’tan fazlasının kendi dönemlerinde yapıldığını anlatan Başkan Hasan Can, 100 bin binanın boş araziye inşa edildiğini ve 65 bin binanın ise yıkılarak yeniden yapıldığını anlattı.

Ayrıca Başkan Hasan Can, Ümraniye’nin ulaşımı ve metro hattının durumu gibi konulardan kısaca bahsederek konuşmasını sonlandırdı.

selyus