Ana Sayfa YEREL YÖNETİMLER 12 Temmuz 2017

Hasan Can’ın 15 Temmuz hassasiyeti

15 Temmuz’u her hatırladığında duygulanan ancak bir o kadar da buna sebep olan hainlere sert tepki koyan Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, beraberindeki heyetle birlikte, 15 Temmuz darbe kalkışmasının 1. yıl dönümü anma törenleri kapsamında 15 Temmuz şehitlerinin kabirlerini ziyaret etti.

Ümraniye Belediyesi’nin, 15 Temmuz gecesi hain darbe girişiminde canlarını siper eden şehitlerimizin anısına gerçekleştireceği anma törenleri, kabir ziyaretleri ile başladı. Ziyaretlerde Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can’ın yanı sıra, Ümraniye Kaymakamı Suat Dervişoğlu, Ümraniye Belediye Başkan Yardımcıları, Ümraniye Müftüsü İlyas Yılmaztürk, şehit aileleri, muhtarlar, birim müdürleri, meclis üyeleri ve müftülük hocaları hazır bulundu. Ümraniye Müftülüğü hocalarının da Kur’an-ı Kerim okumasının ardından, şehitler dualarla anıldı.

Başkan Hasan Can, beraberindekilerle birlikte önce Kocatepe Mezarlığına defnedilen, 15 Temmuz şehitlerinden Köksal Karmil, Mahmut Coşkunsu ve Lokman Oktay’ın kabirlerini ziyaret etti. 15 Temmuz şehitlerimizden olan Onur Kılıç’ı Ihlamurkuyu Mezarlığında şehit aileleriyle birlikte ziyaret ederek, dualar etti. Başkan Hasan Can ve Ümraniye protokolünün bir sonraki ziyareti Karacaahmet Mezarlığı oldu. Başkan Hasan Can burada 15 Temmuz şehitlerimizden Sevgi Yeşilyurt ve Acıbadem Muhtarı Mete Sertbaş’ın kabirleri başında tüm şehitler için dualar ederek Kur’an-ı Kerim okudu.

Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can ve Ümraniye protokolü son olarak Edirnekapı kabristanında 15 Temmuz şehitlerimizden Yılmaz Ercan ve şehit polis Erol İnce’nin kabirlerini ziyaret ederek, şehit aileleriyle birlikte dualar etti. Başkan Hasan Can, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile birlikte 15 Temmuz Şehitliği ziyareti etti.

Ümraniye Belediyesi’nin 15 Temmuz Şehitleri Anma Demokrasi ve Millî Birlik Günü kapsamında anma programları ve nöbetleri devam edecek.

 

 

selyus