Ana Sayfa YEREL YÖNETİMLER 23 Ekim 2015

Hilmi Türkmen’den 2B s’özçekimi

Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, Üsküdarlılara verdiği 2B sözünü tutarak, çeyrek asırdır süren sıkıntılara son verdi ve tapularına kavuşan Dalgıçkent sitesi sakinlerinin mutluluklarına ‘özçekim’le ortak oldu.

Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, tam 28 yıldır 2B sorunu ile boğuşan yaklaşık 16 bin vatandaşımıza ‘Bu can bu tende olduğu sürece verdiğimiz sözleri yerine getireceğiz’

Başkan Türkmen, 2B sözünü tutarak, çeyrek asırdır süren sıkıntılara son verdi ve tapularına kavuşan Dalgıçkent sitesi sakinlerinin mutluluklarına ‘özçekim’le ortak oldu.

“SÖZÜMÜZÜ TUTTUK, 2B SORUNU BİTMİŞTİR”

Yapılan tapu dağıtım töreni ile ilk aşama olarak, Yavuztürk Mahallesi’nden bulunan Dalgıçkent Site sakinlerinin tapuları teslim edildi. Törende konuşma yapan Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, “Sözümüzü tuttuk. Üsküdar’da 2B sorunu bitmiştir” dedi.

Üsküdar Belediyesi, Yavuztürk ve Çengelköy’de bulunan Dalgıçkent,Yeşilyamaç, Kayıkent, Rastkent, Mavi Kartal, Yaşamkent, Ata-2 gibi bazı kooperatif sitelerinde 28 yıldır devam eden 2B sorununu çözdü.

Sancaklar Düğün Salonu’nda yapılan tapu dağıtım töreni ile Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen ilk aşamada Yavuztürk Mahallesinde bulunan Dalgıçkent site sakinleri adına Dalgıç Kent Site Yöneticisi Selami Ürgüp’e temsili tapuyu vererek site sakinlerinin tapusu teslim etti.

Tapu teslim töreninden sonra Türkmen, Dalgıçkent Site sakinleri ile selfie çekerek bu mutlu anı ölümsüzleştirdi. Sonraki süreçte ise 4048 konutta ikamet eden yaklaşık 16 bin Üsküdarlının tapuları da gerekli prosedürlerin tamamlanmasının ardından, hak sahiplerine teslim edilecek.

SORUN KANGREN HALİNE GELMİŞTİ

İnsanların hayatlarında unutamayacağı anlar olduğuna vurgu yapan Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen yaptığı konuşmasında, “Bugün özel bir gün. Üsküdar Belediye Başkanı olarak bizimde yaşadığımız heyecanla, mutlu olduğumuz ve unutamayacağımız günlerden birisini yaşıyoruz. Bunun tek sebebi ise yıllardan beri kangren haline gelmiş sorunlardan bir tanesi olan tapu sorununun çözüldüğünü görmektir” dedi.

“2B SORUNU ÜSKÜDAR’DA BİTMİŞTİR”

Başkan Hilmi Türkmen, “Bugün 2B arsası içerisinde evleri olan yerleri olan dostlarımızın yani sizlerin bayram günü. Bugün burada Dalgınçkent sitemizden başlamak üzere inşallah Üsküdar’ımızdaki 2-B arsalarının, 2-B tapularının dağıtımının ilkini gerçekleştiriyoruz. Almış olduğumuz aile terbiyesi yerine getiremeyeceğimiz sözü bize söyletmez. Mahcup olacağımız söz söylemek bizim yıkıldığımız gün olur.  Bu kürsüden haykırıyoruz ve diyoruz ki Üsküdar’da 2B sorunu bitmiştir. Sadece Dalgıçlent, Yeşilyamaç, Raskent, Kayıkent’te ikamet edenlerin değil bütün ilçedeki yaklaşık 16 bin Üsküdarlının 2B meselesi çözülmüştür. Hayırlı olsun” diye konuştu.

“NEDEN DALGIÇKENT’TE DİĞERLERİ DEĞİL”

Peki neden Dalgınçkent, Yeşilyamaç yada Raskent değil, diyerek sözlerine devam eden Başkan Hilmi Türkmen “Dalgıçkentle bürokratik anlamda, bir takım teknik çalışma yürütmemiz gereken işler var. Bu bağlamda en kolayı en pratiği Dalgıçkent oldu. O yüzden bugün besmeleyle Dalgıçkent’le başlıyoruz. Hayırlı uğurlu olsun. Kesinlikle Ata-2, Yeşilyamaç, Rastkent, Mavi Kartal, Kayıkent, Yaşarkent bu sitelerimizinde aynı bu şekilde tapularını vereceğiz” diye konuştu.

BİNLERCE ÜSKÜDARLI’NIN YÜZÜ GÜLDÜ

Yavuztürk’teki Dalgıçkent Sitesi’deki sorunun çözümü ile birlikte burada ikamet eden ailelerin yüzleri gülerken yakın zamanda yine 2-B’den dolayı mağdur durumda olan Bahçelievler ve Yavuztürk mahallelerinde olmak üzere Yeşilyamaç, Kayıkent, Rastkent ve ATA-2’deki yaklaşık 4048 konutun tapu sorunu da çözüme kavuşacak.

Buralarda ikamet eden yaklaşık 16 bin Üsküdarlı da yıllardır süre gelen tapu sorunlarının çözüme kavuşmasıyla birlikte büyük bir mutluluk yaşayacaklar.

selyus