Ana Sayfa YEREL YÖNETİMLER 18 Haziran 2016

Hilmi Türkmen Üsküdar’ın geleceğinden bahsetti

TVNET iftar programına konuk olan Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, Üsküdar’daki Ramazan etkinlikleri ile yakın zamanda hayata geçecek önemli plan ve projelerden bahsetti.

Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, TVNET’te yayımlanan iftar programına konuk oldu. Üsküdar’daki Ramazan etkinliklerinden bahseden Hilmi Türkmen, yakın zamanda hayata geçecek önemli plan ve projelere de değindi.

İFTAR ÇADIRLARI İLK OLARAK ÜSKÜDAR’DA KURULDU

“Ramazan Şehir” diye tabir ettiği Üsküdar’ın sahip olduğu manevi havasının eşi benzeri olmadığına değinen Hilmi Türkmen, iftar çadırlarının ilk olarak 1994 yılında Üsküdar’da kurulduğunu, daha sonra ise tüm Türkiye’ye dalga dalga yayıldığını söyledi. İftar çadırlarının yanı sıra her gün bir mahallede iftar sofrası kurduklarını söyleyen Hilmi Türkmen, komşuluk hukukunun geliştiği, dostlukların pekiştiği sofralara ilginin çok büyük olduğunu belirtti.

Yine ilk olarak Üsküdar’da başlayan sahur etkinliklerinden bahseden Hilmi Türkmen şunları söyledi: “Bilirsiniz ‘Üsküdar’da sabah oldu’ diye bir söz vardır. Biz artık ‘Üsküdar’da sahur oldu’ diyoruz. Hafta sonları sahur sofraları kuruyoruz. 8-10 bin vatandaşımızla birlikte sahurun bereketini paylaşıyoruz. Bir keresinde Almanya’dan bir Müslüman kardeşimiz Üsküdar’a geldi ve sahur soframızı görünce gözleri doldu. ‘Bu sofrayı gördüm ya, artık daha da gam yemem’ diyen misafirimiz beni çok duygulandırdı.”

“ÇAMLICA CAMİİ’NDE TERAVİH KILACAĞIZ”

Üsküdar’daki diğer gelişmelerden de bahseden Hilmi Türkmen, Üsküdar-Ümraniye-Çekmeköy arasındaki Türkiye’nin ilk sürücüsüz metrosunun 2017’nin ilk çeyreğinde hizmete gireceğini belirtti. Öte yandan Çamlıca Tepesi’ndeki anten kirliliğinin yakın zamanda yok olacağını ve tüm antenlerin Küçük Çamlıca Tepesi’nde tek bir noktaya taşınacağını söyledi.

“Asrın Mührü” mahlasıyla anılan Çamlıca Camii inşaatında artık son dönemece girildiğini belirten Hilmi Türkmen, Kadir Gecesi’nde teravih namazının kılınabilmesi için bir günlüğüne Çamlıca Camii’nin ibadete açılacağını belirtti. Çamlıca Camii’nin gönül coğrafyamızın en önemli bir eseri olduğunu söyleyen Hilmi Türkmen, 60 bin kişinin aynı anda namaz kılacağını vurguladı.

selyus