Ana Sayfa YEREL YÖNETİMLER 11 Şubat 2016

İBB aşçıları Türkiye’yi temsil edecek

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sosyal Tesisleri ve Lojistik Destek Merkezi aşçıları, 14. Uluslararası Mutfak Günleri kapsamında düzenlenecek Türkiye’nin en büyük gastronomi yarışmasında büyük ödül için hünerlerini sergileyecek.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sosyal Tesisleri ve Lojistik Destek Merkezi’nin maharetli aşçıları, Türkiye Aşçılar ve Şefler Federasyonu’nun (TAŞFED) düzenlediği 14. Uluslararası İstanbul Mutfak Günleri kapsamında gerçekleştirilecek Türkiye’nin en büyük gastronomi yarışmasında altın madalyalar için hünerlerini sergileyecek. İstanbul Büyükşehir Belediyesi aşçıları, 11-14 Şubat tarihleri arasında Beylikdüzü TÜYAP Kongre ve Fuar Merkezi’ndeki yarışmada 25 farklı ülkeden 400’ü yabancı olmak üzere 2.000 yarışmacı ile kıyasıya mücadele edecek.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sosyal Tesisleri ve Lojistik Destek Merkezi aşçıları, 70 farklı kategoride gerçekleştirilecek olan yarışmada; Balık, Kuzu, Orijinal Türk Yemeği, Modern Türk Mutfağı, Bonfile, Restoran Tatlı Tabağı, Et Teşhir, Pizza, Şef Ekip ve geçtiğimiz sene İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne altın madalya kazandıran Yılın Altın Türk Şefi kategorinde rakipleri ile kıyasıya mücadele edecek.

İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ AŞÇILARI İŞİ ŞANSA BIRAKMIYOR

Gastronomi yarışması için tüm hazırlıklarını tamamlayan İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin profesyonel aşçıları, altın madalyaları alabilmek için oldukça özverili bir süreçten geçti. Geçmiş yıllarda yakaladıkları başarının üzerine çıkmayı hedefleyen İstanbul Büyükşehir Belediyesi aşçıları; yarışma kategorilerinin belirlenmesinden tarif seçimine, tabak süslemesinden sunumuna ve hatta giyecekleri kostümlerin seçimine kadar her detayın üzerinde özenle durdu. Aşçılar, tariflerini jüri üyelerinin karşısına çıkarmadan önce işçilik, kompozisyon, sunum ve lezzet bakımından tam not alabilmek için defalarca deneyerek şekillendirdi. Yarışmaya sayılı saatler kala artık hazırlıklarını tamamlayan İstanbul Büyükşehir Belediyesi aşçıları, geçmiş yıllarda olduğu gibi bu yıl da yarışmada oldukça iddialı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi aşçıları, 2015 yılında düzenlenen yarışmada 4 altın ve 10 gümüş madalyanın sahibi olmuştu.

İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, GENÇ AŞÇI ADAYLARINA DA DESTEK

Bilindiği gibi İstanbul Büyükşehir Belediyesi, istihdam ve nitelikli eleman yetiştirmeye destek ilkesiyle, Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı mesleki eğitim merkezi öğrencilerine Sosyal Tesisler ve Lojistik Destek Merkezi mutfaklarında oryantasyon eğitimleri veriyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi, mesleki gelişimlerine katkı sağlaması ve deneyim kazanmaları amacıyla bu yıl düzenlenen yarışmalara çırakları da dahil ediyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi mutfaklarında uygulamalı eğitim gören 11 çırak, Balık ve Ana Yemek kategorilerinde İstanbul Büyükşehir Belediyesini temsil etmeye hazırlanıyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sosyal Tesisleri, 11-14 Şubat tarihleri arasında Beylikdüzü TÜYAP Kongre ve Fuar Merkezi’nde gerçekleştirilecek 14. Uluslararası İstanbul Mutfak Günleri süresince, açtığı stantta ziyaretçilerini ağırlayarak çeşitli ikramlar sunacak. 

selyus