Ana Sayfa YEREL YÖNETİMLER 16 Aralık 2015

İBB Meclisi’nde silahlı şahıs iddiası!

CHP’li meclis üyelerinin silahlı şahıs iddialarına İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi 1. Başkan Vekili Ahmet Selamet son noktayı koydu. Selamet, “Ağır metaller ve tabanca geçtiğinde 4 kırmızı nokta yanıyor muş. Fakat biz video kayıtlarına baktığımızda 4 kırmızı noktayı çok fark edemiyoruz. Dolayısı ile oradan silahlı birinin geçmesi mümkün değil. Ya da geçmemesi gerekiyor.”

CHP’li Meclis üyeleri, İBB Meclisi ve komisyonlarının da bulunduğu koridora dün akşam silahlı bir kişinin girerek tehditkar davranışlarda bulunduğunu iddia etti.

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi’nde dün akşam saatlerinde yaşandığı iddia edilen olayla ilgili konuşan CHP’li Meclis üyesi Hüseyin Sağ, “Birisinin buraya silahla girmesi, silahını göstermesi… Bu, kabul edilebilir bir şey değil. Arkadaşımız, gurubumuza silahlı giren şahısı çok net gördüğünü bizimle paylaştı. Hatta daha sonra güvenliklere gidip durumu anlattığını söylüyor. Benim sizden ricam bu işe daha ciddi bakılsın” dedi.

Sağ, “Yapanın yanına kalmasın. Adı soyadına kadar biliniyor” diye konuştu.

CHP’li Meclis üyesi Mesut Kösedağı da, “Türkiye’nin en büyük ikinci meclisiyiz ama can güvenliğimiz yok. Başımıza her şey gelebilir. İstanbul’un bütün kararlarına burası imza atıyor. Yerel parlamenter olarak adlandırılan Meclis üyelerinin özlük haklarının güçlendirilmesi gerekiyor” dedi.

Meclis gündemine taşınmasına rağmen, güvenlik birimleri böyle bir olayın yaşanmadığını, kamera kayıtlarının incelendiğini, ancak konuyla ilgili herhangi bir kişinin tespit edilmediğini kaydetti.

“ORADAN SİLAHLI BİRİNİN GEÇMESİ MÜMKÜN DEĞİL”

Konuyla ilgili gerekli araştırma ve bilgileri topladıktan sonra bugün meclis toplantısında bir açıklama yapan İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi 1. Başkan Vekili Ahmet Selamet, “Güvenlik ekibini çağırdım ve konuştum. Güvenlik cihazıyla ilgili teknik bilgiler aldım. Telefon için 1 kırmızı nokta, norma metalde varsa 2 kırmızı nokta yanıyor muş. Ağır metaller ve tabanca geçtiğinde 4 kırmızı nokta yanıyor muş. Fakat biz video kayıtlarına baktığımızda 4 kırmızı noktayı çok fark edemiyoruz. Dolayısı ile oradan silahlı birinin geçmesi mümkün değil. Ya da geçmemesi gerekiyor. Bundan sonra endişeler sebebiyle çantalar daha dikkatli incelenecek. Bu olayı gördüğünü söyleyen arkadaşımız güvenlik güçlerine 2 saat sonra haber vermiş. Olay vuku bulduğunda hemen söyleseydi. Güvenlik sorumlularımızın gelip durumu tespit etmeleri mümkün olacaktı. Ama o bilgi verildiğinde o vatandaşlar çıkmış gitmişler. O nedenle de herhangi bir ize rastlamakta çok mümkün değil. Elimizde video kaydının dışında çok fazla bilgi yok. Bundan sonra girişler daha sıkı denetlenecek. Ben meclis üyesi arkadaşlarımdan daha hassas olmalarını rica ediyorum” diye konuştu. 

selyus