Ana Sayfa YEREL YÖNETİMLER 12 Şubat 2018

İBB Meclisinde şehitlerimize saygı duruşu

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi, Zeytin Dalı Harekatı’nda hayatını kaybeden kahraman şehitlerimizi saygı duruşu ve dua ile andı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi, Şubat ayı toplantılarına Zeytin Dalı Harekatı’nda hayatını kaybeden kahraman şehitlerimizi saygı ve dua ile anarak başladı. Türk Bayraklarıyla süslenen İBB Saraçhane Binası Meclis Salonu’nda gerçekleşen törende konuşan İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi 1. Başkan Vekili Ahmet Selamet, Zeytin Dalı Harekatı’nın sınırlarımızın yanındaki hain terör guruplarının bertaraf edilmesi ve yöre halkının can güvenliği için başlatıldığını hatırlattı.

Afrin Operasonu’nda 23. güne gelindiğini ve birçok bölgenin terörden temizlendiğini ifade eden Ahmet Selamet, “Kahraman askerlerimizin olağanüstü mücadelesi nedeniyle böyle büyük ölçüde terörde arındırıldı elhamdülillah. Önceki gün 12 kahraman askerimizi şehit verdik. Cenab-ı Hak bu 12 şehidimiz ile daha önce hayatlarını kaybeden tüm asker ve sivil şehitlerimize rahmet eylesin. Mekanları cennet olsun. Ailelerine Cenab-ı Hak sabırlar ihsan eylesin” dedi.

“ŞEHİTLERİMİZİN YAKINLARINA VE TÜRK ULUSUNA BAŞ SAĞLIĞI DİLİYORUM”

Selamet, ardından meclis üyelerini tüm şehitlerimiz için sizleri bir dakikalık saygı duruşu ve Fatiha okumaya davet etti. Saygı duruşu ve duanın ardından söz alan AK Parti Grup Başkanı Temel Başalan, uzun yıllardır Suriye topraklarında varlığını sürdüren terör örgütleri tarafından çeşitli saldırılar yapıldığına dikkat çekerek, bu saldırılar neticesinde yüzlerce asker ve sivil vatandaşımızın şehit olduğunu söyledi.

Zeytin Dalı Harekatı’nın bu nedenle başladığına dikkat çeken Temel Başalan, “Bıçak kemiğe dayanmıştır. 23 gün içerisinde şehit olan Mehmetçiğimize ve sivil vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyoruz. Yakınlarına ve Türk ulusuna baş sağlığı diliyorum. Mekanları cennet olsun” diye konuştu.

CHP Gurup Başkan Vekili Ertuğrul Gülsever da sınırlarımızın dışında devam eden Afrin Operasyonu’nda askerlerimizin canları pahasına kahramanca mücadele ettiğini ifade ederek, “Orada 23 gün içerisinde 40’ın üzerinde yiğit evladımızı maalesef kaybettik. Vatan uğruna şehit olan bu kardeşlerimizin ruhlarının şad olmasını ve mekanlarının cennet olmasını diliyoruz. Allah ailelerine ve milletimize sabırlar versin. İnşallah ordumuz oradaki görevimizi bir an önce tamamlayarak barışın ve kardeşliğin oluşmasına olanak sağlayacak ortamı oluşturur” şeklinde konuştu.

selyus