Ana Sayfa YEREL YÖNETİMLER 7 Ekim 2017

İsmail Levent, “Battal İlgezdi yalan söylüyor”

Levent, “Sayın İlgezdi, biz kök tapuya dönmüyoruz. Muhtarlar ve meclis üyesi yalan söylüyor, yaygara koparıyorlar diyor. Oysa burada kök tapuya dönülerek Tapu Kadastroya gönderildi. Süreç devam ediyor. Basınında bulunduğu hatta canlı yayında bile bunları dile getirerek yalan söylüyor. Hatta yalanın en iyisini.” dedi.

Gazete Ataşehir’in haberine göre Mevlana, Mimar Sinan ve Yeniçamlıca Mahalle sakinleri mülkiyet sorunlarının bir an evvel çözülmesi için bir kez daha Ataşehir belediye meclisine gelerek dertlerini anlattılar.

AK Parti meclis grubunu ziyaret eden mülkiyet mağduru vatandaşlar, çok konuşmaktan ziyade çözüm üretilmesini istediler. Birbirlerini suçlamalardan vazgeçerek her iki siyasi parti temsilcilerinin bir araya gelip, bu konunun nerden tıkandığının belirlenmesi noktasında ısrarcı oldular.

Toplantıya muhtarlar Recep Kantarcı ve Sahin Acar’ın yanı sıra Mahalle Derneği ve platform başkanı ile mahallelilerden seçilen vatandaşlar katıldı.

İSMAİL LEVENT, “BAŞIMA HERHANGİ BİR KAZA GELİRSE SORUMLUSU BATTAL İLGEZDİ VE ABDULLAH DER’DİR”

AK Parti İlçe Başkanı Av. Mustafa Naim Yağcı’nın konuşmasından sonra kurulan komisyonlarda görev alan ve Yeniçamlıca, Mevlana ile Mimar Sinan Mahallelerinde ki mülkiyet sorunu ile yakından ilgilenen AK Parti Meclis Üyesi İsmail Levent şunları söyledi:

Pazartesi günü Sayın Belediye Başkanı açıklamasında hedef noktasında bizdik ve isimlerimizi de ifşa ederek hedef göstermiştir diyen İsmail Levent, “Buradan savcılara ve İçişleri Bakanlığına duyurmuş olalım. Bundan sonra başımıza gelecek kaza ve belanın sorumlusu Sayın Battal İlgezdi’dir ve Abdullah Der’dir onu da burada söyleyeyim” dedi.

“BAŞKAN İLGEZDİ, BASININ ÖNÜNDE YALAN SÖYLÜYOR”

Levent hedefine Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi’yi alarak; “Sayın İlgezdi, biz kök tapuya dönmüyoruz. Muhtarlar ve meclis üyesi yalan söylüyor, yaygara koparıyorlar diyor. Oysa burada kök tapuya dönülerek Tapu Kadastroya gönderildi. Süreç devam ediyor. Basınında bulunduğu hatta canlı yayında bile bunları dile getirerek yalan söylüyor. Hatta yalanın en iyisini. Bunu neden söylüyoruz. Diyoruz ki 2981 sayılı yasa şu an yürürlükte. Ne istiyor biliyor musunuz? Diyor ki ben öğrenciyim. Öğretmen kâğıtla birlikte soruları da versin cevaplarını yazayım notu da ben vereyim” diye konuştu.

“BÜYÜKŞEHİR VE BAKANLIKLA NEDEN GÖRÜŞMÜYORSUN?”

Vatandaşların karşılıklı suçlamaların doğru olmadığını, çözüm istediklerini tekrarlamaları üzerine İsmail Levent şöyle devam etti: “Biz Büyükşehir Belediyesine Ataşehir’i davet ettirdik. Teknik ekibi gönderdiler. Sayın Belediye Başkanı, net konuşuyorum. Bu işle ilgili dört yıldır bir defa Büyükşehir Belediyesine gitmedi. Ben mecliste de söyledim. Ne olur Belediye Başkanı ve yardımcıları, bu yükü alın gidin bakanla görüşün. Zor bir şey değil. Buradan soruyorum? Büyükşehir ve Bakanlıkla neden görüşmüyorsun?” şeklinde ifade etti.

“AK PARTİ OLARAK BİZ HAZIRIZ”

İsmail Levent, karşılıklı konuşmaların devam ettiği toplantıda çözüm arayan mülkiyet mağduru vatandaşlara son olarak şunları söyledi: “Şu an ilk adım olarak parası ödeyip belediyeden tapularını alan insanlarımızın bu encümen kararı ile tapuları iptal oluyor. Bunları geri çeksin biz ikinci adım itibariyle Büyükşehir hazır 1/5000’likleri yapmaya başlamış, bakanlık hazır çalışmalara başlamış, belediyeden istenilen evraklar daha iki ay önce gönderildi. Bunlar hazır olsunlar biz gidiyoruz desinler, AK Parti olarak biz hazırız” dedi.

“BATTAL İLGEZDİ’Yİ KOMİSYON BAŞKANI OLARAK TALEP EDİN”

Mağduriyetlerini, dertlerini anlatmaya gelen vatandaşlar çok laftan ziyade komisyon kurarak bu işi çözün istekleri üzerine Levent, “Komisyon dediğiniz iş bu işin sulandırılmasıdır. Battal İlgezdi bu işi üstlenmezse bu işin sonucuna varamazsınız.  İlahide komisyon kurulsun diyorsanız, komisyon başkanı olarak Battal İlgezdi’yi isteyin” önerisinde bulundu.

Kaynak: Gazete Ataşehir 

selyus