Ana Sayfa YEREL YÖNETİMLER 1 Temmuz 2016

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde bayramlaşma

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Fatih Saraçhane’de bulunan Başkanlık Sarayı’nda mesai arkadaşlarıyla bayramlaştı. Oldukça uzun bayramlaşma kuyruğunun oluştuğu törene çocuklar renk kattı. Başkan Topbaş, çocuklara bayram harçlığı verdi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın geleneksel hale getirdiği ve her Ramazan ve Kurban Bayramı’nda Başkanlık Sarayı Kokteyl Salonunda yapılan bayramlaşma törenine AK Parti Grup Başkan Vekili Av. Temel Başalan, İBB Genel Sekreteri Hayri Baraçlı, İBB Genel Sekreteri Yardımcıları, daire başkanları, müdürler ve çok sayıda Büyükşehir Belediyesi çalışanı katıldı.

Bayramlaşma töreninde konuşan Başkan Topbaş, “Geçen yıldan bu güne kadar aramızdan ayrılanları rahmetle anıyoruz. Ayrıca bu toprakları bize vatan edinmek üzere kanlarıyla canlarıyla koruyan şehitlerimizi rahmetle anıyorum” dedi.

Son günlerde yaşanan ve millet olarak tüm Türkiye’yi hüzne boğan olaylara da değinen Başkan Topbaş konuşmasını şöyle sürdürdü: “Maalesef bu bayramlaşma buluşmamızda ulusumuzda acı, kan ve gözyaşı var. En yakın İstanbul Atatürk Havalimanı’nda ki olayı yaşadık ve gördük. Bu gün yine şehit haberleri geldi, yürekler parçalanıyor. Bu bayram günlerinde, bu mukaddes günlerde bile terör kendi vahşi yüzünü gösteriyor. 21. Yüzyılın insanlık üzerine getirdiği güzelliklerle birlikte, uzakların yakın olduğu bu süreçte bunların geride kalacağını düşünürken maalesef ilkel çağlardaki ayın vahşet sürmeye devam ediyor.”

 “Tarihte vahşetleri yapanlar, kan ve gözyaşı bıraktıkları topraklarda boğulmuşlardır” diyen Başkan Topbaş, terör olaylarının mukaddes günlerde de devam ettiğini dile getirdi. Günümüz dünyasında insanların daha farklı konuları konuşması gerekirken dünyanın her yerinde kan ve göz yaşı olduğunu kaydeden Başkan Topbaş konuşmasını şöyle sürdürdü: “Maalesef hala sapık ideolojilerin arkasına düşenleri konuşuyoruz. Dinlerin kendilerine göre yorumlayarak, maalesef kendilerine göre haklı sebepler ortaya koyarak efsunlanmış insanları, vatandaşların üzerine yollayarak kan ve gözyaşına sebep oluyorlar. Her an her yerde masum insanlar hayatlarını kaybediyorlar. Ama şunu biliyoruz ki her zaman sabırlı ve samimi olanlar galip gelmişlerdir. Tarihi süreçlere baktığımız zaman zalimlerin o büyük vahşetleri yapanların yaptıkları her zaman kendi yanlarına kalmıştır. Yeryüzünden silinmişlerdir, kan ve gözyaşı bıraktıkları topraklarda kendileri boğulup gitmişlerdir.”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Belediye Başkanı olduğu dönemde başlatmış olduğu belediyecilik anlayışını devam ettirdiklerini aktaran Başkan Topbaş konuşmasına şöyle devam etti: “Beraber olduğumuz 13 yıl içerisinde güzel işlere birlikte imza attık. Teknik adam olarak geçmişte yaptığım işlerden dolayı belediyelerle hep irtibatım olmuştur. Bir şefle dahi görüşemezdik. Ama şimdi vatandaşlarımız bir belediye başkanıyla, bir yöneticiyle rahatça görüşebiliyorsa işte gerçek devletçilik budur. Bizim kültürümüz ve değerlerimizdeki yönetim anlayışımız budur. Biz halk adına burada görev yapıyoruz. İşte bu Sayın Cumhurbaşkanımızın başlattığı devrim niteliğindeki belediyecilik anlayışının ürünüdür. Bunu şuanda Beştepe’de de yapıyor. Halkın tüm katmanlarını davet ederek, sadece protokol noktası değil, devletin bir noktası değil, halkın erişebildiği ve ulaşabildiği bir yer olarak kullanıyor. Eminim ki sizlerde halkımızla olan temaslarınızda çok hassas ve çözüme dayalı bir şekilde ilişki kuruyorsunuz. İstanbul da ortaya çıkan bu güzellikler de sizin eserleriniz ve yaptığınız çalışmaların sonucu.”

selyus