Ana Sayfa YEREL YÖNETİMLER 17 Aralık 2016

İstanbul’un belediye başkanları yerel yönetimler toplantısında

Bursa’da gerçekleştirilen ‘Yerel Yönetimler 1. Bölge İstişare ve Değerlendirme Toplantısı’, ‘Şehir Şehir Büyük Türkiye’ hedefiyle, Marmara Bölgesi ve yakın çevresinde, hizmetlerini sürdüren yerel yönetimlerin temsilcilerini Bursa’da bir araya getirdi. Toplantıya İstanbul İlçe Belediye Başkanları adeta çıkarma yaptı.

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde AK Parti tarafından gerçekleştirilen ‘Yerel Yönetimler 1. Bölge İstişare ve Değerlendirme Toplantısı’na Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ile Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur ve Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu ile Bilecik, Bolu, Çanakkale, Düzce, Edirne, Eskişehir, Kırklareli, Tekirdağ ve Yalova belediyelerinden başkanlar ve belediye temsilcileri, milletvekilleri, aralarında Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem, Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu’nun da bulunduğu ilçe belediye başkanları, belde belediye başkanları, meclis üyeleri ve belediyelerin bürokratları olmak üzere yaklaşık 160 kişi katıldı. Toplantıda, geçen hafta İstanbul’da, bugün sabah saatlerinde de Kayseri’de yaşanan hain saldırıda yaşamını yitiren şehitler anıldı ve birlik mesajları verildi.

 ‘Yerel Yönetimler 1. Bölge İstişare ve Değerlendirme Toplantısı’nda bir konuşma yapan Başkan Recep Altepe, “Türkiye ekonomisinin yüzde 65’ini oluşturan şehirlerden gelen misafirlerimizi Bursa’da ağırlamaktan dolayı mutluyuz. Bilgi ve deneyim paylaşımlarını önemsiyoruz. Çünkü yerel yönetimler arasındaki koordinasyon, kentlerin daha da güçlü olmasını sağlar. Güçlü Türkiye, güçlü şehirlerle, güçlü şehirler ise yerel yönetimlerin de güçlü olmasıyla oluşur. Hizmette ise gönüllere hizmet etmek önemli” dedi.

EROL KAYA, “TARİH BOYUNCA MEDDE İLE MANANIN BİRLİKTE YÜRÜTÜLDÜĞÜ BİR ŞEHİR”

AK Parti Yerel Yönetimler Başkanı Erol Kaya, “İlle de nerede yaşamak istersiniz diye sorulsa?, İstanbul’da sonra ki şehir olduğunu başta ifade edeyim. Bir medeniyet şehri, Osmanlının ilk başşehri. Uludağ’ın gölgesinde, Ulucami’nin kubbesinde altında bulunmak hakikaten bizim için bir bahtiyarlıktır. Benim için Bursa dendiğinde, bütün Bursa’nın yöneticilerine ve Bursa halkına teşekkür etmenin bir başka vecizesi var. O da tarih boyunca medde ile mananın birlikte yürütüldüğü bir şehir. Hiçbir birinden kopmamışlar. Yüz yıl önce, beşyüz yıl önce, bin yıl önce Bursa hem fiziki olarak, şehir olarak barınma yeri ve aynı zamanda ruhun beslendiği bir şehir. Onun için Bursa’ya katkı veren bütün devlet erkanına, belediye başkanlarımıza ve halkımıza teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.   

“BİZ BİRLİKTE GÜÇLÜYÜZ”

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Bursa’da yaptığı açıklamasında, milletten başka güven ortamı olmadığını söyledi. Bakan Müezzinoğlu, yerel yönetimlerin temsilcilerine vatandaşlarla iletişimin önemini vurguladığı konuşmasında, “Milletimize güvenip kendimize inanarak yolumuza devam ediyoruz. Halktan kopmayın, vatandaşların elini sıkın. Gönül gözüyle irtibat kurun. Vatandaşın ızdırabını belki çözemeyebilirsiniz ama paylaşabilirsiniz. Bizim birinci görevimiz paylaşmak, ikinci görevimiz gücün yettiği oranda çözüm bulmaktır. Bir elin 5 parmağı da güçlü ise o bilek güçlü olur. Biz, hep birlikte bir aileyiz, birlikte güçlüyüz. Birlikte yürüme anlayışını geliştireceğiz” diye konuştu.

Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı ve Bölge Koordinatörü İlyas Şeker ile AK Parti Bursa İl Başkanı Cemalettin Torun da Bursa’da bir araya gelen yerel yöneticilerin, kentlerinin geleceği adına önemli çalışmalara imza atacaklarını belirterek, birlik ve beraberliğin önemine vurgu yaptılar. Toplantının açılışının ardından Bakan Müezzinoğlu, tüm kentlerin yerel yöneticileriyle günün anısına fotoğraf çektirdi. Basına kapalı olarak devam eden programda ayrıca, Büyükşehir Belediyesi tarafından Bursa’ya kazandırılan hizmetlere teknik geziler de yapılacağı belirtildi.

selyus