Ana Sayfa YEREL YÖNETİMLER 9 Ocak 2015

İstanbul üşüyenlerin elinden tuttu

AK Parti İstanbul İl Başkanlığı tarafından Suriyeli mülteciler için başlatılan “Üşüyorum, Yardım Edin” kampanyası kapsamında toplanan yardımlar sığınmacılara ulaştı.

AK Parti İstanbul İl Başkanlığı öncülüğünde Suriyeli mülteciler için başlatılan “Üşüyorum, Yardım Edin” kampanyasının startı Şanlıurfa’dan verildi.

Şanlıurfa’da merkez Eyyübiye ilçesinde oluşturulan 4 bin metrekarelik lojistik merkezinde düzenlenen Törene AK Parti Grup Başkan Vekili Belma Satır, AK Parti İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşcu, AK Parti Milletvekilleri, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Ahmet Selamet, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç, İBB AK Parti Grup Başkan Vekili Abubekir Taşyürek, aralarında Dr. Selim Temurci, Halis Dalkılıç, Fatma Betül Sayan’ın da bulunduğu il Başkan Yardımcıları, aralarında Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem, Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan’ın da bulunduğu ilçe belediye başkanları, TOKİ Danışmanı ve Hukuk Koordinatörü Av. Abdullah Güler, ilçe başkanları, Urfa teşkilatı ve Suriyeli mülteciler katıldı.

“Üşüyorum, Yardım Edin” kampanyasının Şanlıurfa’da düzenlenen AK Parti’nin Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’nda ortaya çıktığını ifade eden AK Parti İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşcu, “Bu yardım kampanyasını biz bahar başına kadar sürdürmeyi düşündüğümüz için bugünlük 134 tır yardım topladık, ama bu yardımlar yarın 150 – 200 tıra çıkacak şekilde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu depo süreklilik arz edecek şekilde faaliyette olacak” Açılışını yapacağımız ve giyim eşyalarının muhacirlere hediye edileceği mağazamızda yardımların süreklilik arz edecek şekilde sürdürülmesi için devamlı İstanbul’dan takviye yapacağız. Bulundukları yerden köyden, dağdan, bayırdan getirilecek kardeşlerimizi, çocuklarımızı bu mağazamızdan giydirerek tekrar servis araçlarımızla evlerine bırakacağız.”

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç, söz konusun çalışmanın kelimelerle anlatılamayacak kadar önemli olduğunu belirtti.

Türkiye coğrafyasında bir medeniyet yeniden ayağa kaldırıldığını ve mazlumların dil ve dinlerine bakılmaksızın herkese sahip çıkıldığını anlatan Güvenç, şunları kaydetti:

“Bu coğrafyanın insanı Arap demeden Kürt demeden Türk demeden Sünni ve Alevi demeden mazluma el uzatıyor, sahip çıkıyor, ekmeğini paylaşıyor ve bu paylaşmaya devam ediyor. Bu kardeşlerimiz Kobani’den gelmiş, Tel Abyat’tan gelmiş Haseki’den Şamdan, Erbil’den gelmiş, herkes buradan ihtiyaçlarını karşılayacaklar. Burayı kuranların da tek bir beklentisi var. Allah rızasını kazanmak, başka bir şey yok. Onun için bize güç yetmez ve biz bu mücadeleyi bugün başlatmıyoruz, ilk günden itibaren Suriye’deki zulmün başladığı 2011 yılının nisan ayından itibaren bu mücadeleyi 76 milyon veriyor 21’inci asrın lideri Recep Tayyip Erdoğan’ın önderliğinde veriyor.”

“Üşüyorum, Yardım Edin” kampanyası kapsamında toplanan yardımları, Suruç ilçesindeki sığınmacılara dağıtıldı. AA

selyus