Ana Sayfa YEREL YÖNETİMLER 29 Nisan 2015

İstanbullu gülüyorsa bu bizim sevinç kaynağımızdır

İBB toplu açılış töreninde bir konuşma yapan AK Parti İstanbul İl Başkanı Selim Temurci,  “AK Parti İstanbul İl Başkanı Selim Temurci, “Sosyal ve ekonomik politikalarda yardıma muhtaç olan kardeşlerimize yardım eden bir siyaset anlayışı var. Aileleri asker olan ve muhtaç olan ailelere yardım eden bir siyasi anlayış var. Bu siyasi anlayışın insanı yaşat ki devlet yaşasın anlayışının en güzel örneklerini işte bu sosyal devlet anlayışında görüyoruz. İstanbullu gülüyorsa bu bizim sevinç kaynağımızdır” dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan İSMEK Kurs Merkezi, Kadın ve Aile Sağlığı Merkezi, Görüntüleme Merkezi, Psikolojik Danışmanlık Merkezi, Engelliler Merkezi ve 0-6 Yaş Otizm Eğitim Merkezi’nin toplu açılış töreni gerçekleşti.

Açılış törenine; AK Parti İstanbul İl Başkanı Dr. Selim Temurci, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Kadir Topbaş, AK Parti İstanbul Milletvekili Gürsoy Erol, İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkan Vekili Abubekir Taşyürek, AK Parti Kadıköy İlçe Başkanı Av. İsa Mesih Şahin, AK Parti 1. Bölge Milletvekili Adayı Av. Hurşit Yıldırım, İBB Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Muzaffer Saraç, Kadıköy İlçe Kadın Kolları Başkanı İnci Akbulak, İBB Meclis Üyesi ve Kadıköy Belediyesi AK Parti Gurup Başkan Vekili Ömer Şahan ve çok sayıda vatandaş katıldı.

  

“İSTANBULLU GÜLÜYORSA BU BİZİM SEVİNÇ KAYNAĞIMIZ”

AK Parti İstanbul İl Başkanı Selim Temurci bu milletin yüzü güldüğü müddetçe kendilerinin de yüzünün güleceğini ifade etti.

Türkiye’de, son 13 yıldır sosyal devlet ve sosyal demokrasi noktasında büyük atılımlar gerçekleştirildiğini belirten Temurci, şöyle devam etti: “3 milyonun üzerinde anneye çocuklarından dolayı nakit desteği sağlayan bir AK Parti hükümeti var. Sosyal ve ekonomik politikalarda yardıma muhtaç olan kardeşlerimize yardım eden bir siyaset anlayışı var. Aileleri asker olan ve muhtaç olan ailelere yardım eden bir siyasi anlayış var. Bu siyasi anlayışın insanı yaşat ki devlet yaşasın anlayışının en güzel örneklerini işte bu sosyal devlet anlayışında görüyoruz. İstanbullu gülüyorsa bu bizim sevinç kaynağımızdır.”

Başkan Temurci, Türkiye’nin her kesimini kucakladıklarını kaydetti.

Törende konuşan Başkan Kadir Topbaş, Belediyelerin sadece fiziki altyapı ve ulaşım sistemleri ile değil, kentin her noktasında sosyal belediyecilik anlayışıyla hizmet götürmesi gerektiğini söyledi. Kentte yaşayan bütün bireylerin hatta canlıların hayatını mükemmel kılmak zorunluluğu ile hareket etmelerinin gereğine vurgu yapan Başkan Topbaş, “Buna göre projelerimizi yapıp hayata geçiriyoruz” dedi.

İstanbul’un medeniyetler kenti ve imparatorluklar şehri olduğunu ifade eden Başkan Topbaş, Belediye meclisi ve mesai arkadaşlarının verdiği destekle de İstanbul’un bundan sonra gelecek sürecinin nasıl olacağını, nasıl gelişeceğinin bütün süreçlerinin mevcut olduğunu dile getirdi. Başkan Topbaş şöyle devam etti: “İstanbul nüfus itibarı ile dünyanın 127 ülkesinden daha büyük. Böyle bir şehrin, bu gelişmeleri bir taraftan sağlarken diğer yandan da geçmişten gelen bir şehir duygusuyla bu şehri geleceğe yansıtması gerekiyor. Gerçek anlamda bir barış kenti olduğunu yaşamıyla da tekrar tekrar göstermesi gerekiyor. Farklı kültürlerde insanların asırlardan beri yan yana birlikte yaşadığı, beraberce mekanları paylaştığı, aynı sokakta cami, sinagog ve kilisenin yan yana olduğu bir kent İstanbul. Bu kenti bu güzellikleriyle büyük bir aile anlayışıyla yaşamasını arzu etmekteyiz.”

İSTANBUL CAZİBE MERKEZİ

Günümüz dünyasında artık şehirlerin birbirleriyle yarışmadığını ve bu şehirlerin Odak Şehir olmak için birbiriyle yarıştığını vurgulayan Başkan Topbaş, “Odak Şehir, insanların o şehirde olmayı arzu ettiği şehir demektir. Orada olsam, orada yaşasam, orada işim olsa… İstanbul artık bunu yakaladı ve bu süreci geliştirmeye çalışıyor” diye konuştu.  “Bir şehrin medeniyet ölçüsü o şehirde yaşayan tüm bireyleri her türlü medeniyetin imkânlarından istifade ediyor olmasıdır” diyen Başkan Topbaş konuşmasını şöyle sürdürdü: “Şehir engelsiz olmalıdır. Şehrin tüm bireylerinin birlikte umutla geleceğe bakıyor olabilmelidir. Şimdi bunu sağlamaya çalışıyoruz. Maalesef bazı ideolojik saplantılar, bazı görüşler, bazı siyasi kavramlar toplumumuzu adeta bölmeye çalışıyor. Demokratik rejimdeyiz. Siyaset var. Seçimler var. Karar verilirken kim iş yapıyorsa, yapılan işlere bakarak, ideolojik değerlendirmeden destek vermesi lazım kendi kent menfaati adına.”

Açılıştan önce İstanbul Büyükşehir Belediyesi Engelliler Müdürlüğü’nün (İSÖM) Mehter Takımı mini konser verdi ve Folklor Takımı da halk oyunları oynadı.

Konuşmaların ardından Başkan Topbaş sahnenin önüne tekerlekli sandalyeli vatandaşları alarak açılış kurdelesi kesti.

Otizmli, ortopedik, görme, işitme, zihinsel, süreğen ve ruhsal-duygusal engele sahip bireylerin eğitim alacağı Kadıköy Engelliler Merkezi’nde 110 engelli bireye eğitim desteği sunulacak.

Merkezde 100 kişilik seminer salonu, mac laboratuvarı, ses stüdyosu, dijital kütüphane, sporla rehabilitasyon salonu ve çağdaş eğitim araçlarıyla desteklenmiş 6 sınıf bulunuyor. Temel hizmet amacı, engelli bireylere bağımsız yaşam desteği ve eğitimi sunmak olan merkezde çok yönlü eğitim programları uygulanacak.

Sanat ve Mesleki Eğitimler verilecek İBB Engelliler Müdürlüğü (İSEM) Kadıköy Engelliler Merkezi’nde, temel bilgisayar kullanımı, web tasarımı, bilgisayar destekli reklam tasarım, bilgisayarlı stilistik, yönetici asistanlığı, peyzaj bahçıvanlığı, temel fotoğraf çekimi, 3d animasyon, serigrafik baskı gibi mesleki eğitimler sunacak. Ayrıca, model gemi yapımı, ipek halıcılık, kitre bebek yapımı, çini işlemeciliği, resim, ebru, hüsnühat, ritim, müzik ve güzel sanatlara hazırlık kapsamında sanat eğitimleri de verilecek.

0-6 yaş grubu otistik çocuklara okul öncesi özel eğitimin de verileceği merkezde, engelli ve ailelerinin aile hayatını kolaylaştıracak ve sosyal yaşamın her kesitinde destekleyecek uzmanlaşmış hizmetler sunulacak.

İSEM Kadıköy Engelliler Merkezi, Kadıköy, Göztepe, Erenköy, Kozyatağı, Ünalan, Küçükyalı ve alt bölgelerinden gelen hizmet taleplerini karşılayacak. Otizm engelli bireylere dönük ihtisaslaşmış bir hizmeti sunacak olan merkez, Anadolu Yakası’nda tek olma özelliği taşıyor.

Etiketler:
selyus