Ana Sayfa YEREL YÖNETİMLER 25 Kasım 2017

Kadıköy Belediyesi, bar ve meyhanelerin belediyesi mi?

Yaptıkları ortada diyen ve Kadıköy Belediyesi’nin dilinden yaptıklarını anlatan Kadıköy Gerçekleri platformuna üye vatandaşlar, “Size evinizde bile uyku yok. Biz bar ve meyhanelerin belediyesiyiz. Size kaldırımda bile yürümek için yol yok, engellilerin yollarına masalar koyduk, bisiklet yolları yaptık sandalyeler koyduk. Siz gürültü ve pislik içinde yaşayın, istemiyorsanız Kadıköy’ü terk edin” açıklamasında bulundular.

Kadıköy Gerçekleri diye bir platform kuran Kadıköylüler Kadıköy Belediyesi’nin yerel yönetimden bihaber yöneticilerine adeta ateş püskürüyor. Belediye’den hizmet alamadıkları gibi azar işittiklerini, belediyenin sosyal medya hesaplarına yazı yazdıklarında da hemen engellendiklerini dile getiren Kadıköylüler, ilçeye hizmet götürmeyen Kadıköy Belediyesi’nden yaka sildiler.

NEREYE PARK EDECEĞİZ ?

Çok dertli olan Kadıköy gerçekleri platformu, “Kadıköy’de ki park çilemizi Kadıköy’de yaşayan bilir, bazen saatlerce park yeri arıyoruz, bir umutla aynı sokaklarda dönüp duruyoruz.  Ne kadar dikkat etsekte döküm yol babaları yüzünden araçlarımız hasar görüyor. Özel otoparklar var oralara koyalım diyoruz ama aylık 400-500 TL çaresiz sokaklarda park yeri arıyoruz…

Eski Belediye Başkanımız Selami Öztürk zamanında tüm Kadıköy’ün cadde ve sokaklarına döküm yol babaları dikildi. Araçlarımızı park ettiğimiz cadde ve sokakların bazısı tamamen, bazısı kısmen araç parkına kapatıldı. Zaten az olan park yerleri tam bir park çilesi haline dönüştü.

Kaldırımlar genişledi, fakat yayaların yürümesi için değilmiş meğer, bar ve cafelerin masaları ile dolup taşınca anladık yapılmak isteneni. Şimdi ne kaldırımda yürüyebiliyoruz ne de araçlarımızı park etmek için yer bulabiliyoruz…

Yayaların az geçtiği tenha sokaklarda bile döküm yol babaları ile araçların park etmesi engellenmiş, vatandaş arabalarını nereye koyarsa koysun umurunda mı Kadıköy Belediyemizin” dediler.

“KADIKÖY BELEDİYESİ 635 MİLYONLUK BÜTÇESİ İLE HALKA HİZMET VERECEĞİ YERDE, ELİMİZDE OLANI DA ALDI…”

Konuşmasına devam eden Kadıköy Gerçekleri platformuna üye vatandaşlar, “Özellikle insan sirkülasyonunun çok olduğu, Caferağa (Moda) Osmanağa, Rasimpaşa, Fenerbahçe, Suadiye, Bostancı v.b. gibi bir çok yerde araçlarımıza park yeri bulmak mümkün değil. Tek arabanın geçeceği yollarda, adım adım ilerlerken ambulansın, itfaiyenin geçmesi asla mümkün değil !!!

Belediye bizim için mi var, yoksa biz belediye için mi varız, siz karar verin. Bu yıl bütçemiz 635 milyon oldu, Sevgili belediyemiz makul fiyatlara halka hizmet amaçlı katlı yer altı otoparkı yapsa ne güzel olurdu değil mi! Ama sakın umutlanmayın!

Sen yapmıyorsun bari yapana mani olma!! İBB 2-3 kez girişimde bulundu, Caferağa’da (Moda’da) kapı kapı dolaşıp projelerini anlattı. Üstü yol seviyesinde yemyeşil park, yerin altına katlı yer altı otoparkı yapmak istedi, fakat Kadıköy Belediyesi ve mahalle muhtarı kimden topladıysa imza vererek İBB’nin Caferağa Mahallesine yapmak istediği Otoparklara engel oldu…” diye konuştular.

ENGELLİLERİN YOLLARINA MASALAR KOYDULAR

İsyan noktasına gelen Kadıköylü Gerçekleri platformuna üye vatandaşlar, “Kısaca Kadıköy belediyemiz bize: “Siz verginizi ödeyin ama nereye park ederseniz edin. Sakın eleştirmeyin yoksa sosyal medyada hemen engelleriz. Size evinizde bile uyku yok. Biz bar ve meyhanelerin belediyesiyiz. Size kaldırımda bile yürümek için yol yok, engellilerin yollarına masalar koyduk, bisiklet yolları yaptık sandalyeler koyduk. Siz gürültü ve pislik içinde yaşayın, istemiyorsanız Kadıköy’ü terk edin. Biz bir kaç festival, bir kaç kültürel etkinlik yapar, bir kaç tamirat tadilatla göz boyar, ceketimizi asar yine yüzde 70 – 80 oyumuzu alırız demek istiyor…” şeklinde açıklama yaptılar.

 

selyus