Ana Sayfa YEREL YÖNETİMLER 14 Nisan 2015

Kadıköy Belediyesi’nin 31. kuruluş yılı kutlandı

<![endif]–>Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu bir yıllık çalışma süresince hazırladıkları 25 projeyi tanıtarak, “hayallerimizi gerçekleştirmeye devam edeceğiz” dedi.

Kadıköy Belediyesi kuruluşunun 31. yılını Caddebostan Kültür Merkezi’nde düzenlenen etkinlikle kutladı. Geceye ilgi yoğundu.

İstanbul’un öncü yerel yönetimlerinden Kadıköy Belediyesi 10 Nisan Cuma akşamı, Kadıköylülerin de katılımıyla doğum gününü kutladı. CKM’de kokteylle başlayan geceye CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, CHP İl Başkanı Murat Karayalçın, Kadıköy’ün eski belediye başkanları Cengiz Özyalçın, Osman Hızlan ve Selami Öztürk’ün yanı sıra çok sayıda CHP’li yönetici ile Metin Akpınar, Enis Fosforoğlu gibi sanatçılar ve gazeteciler katıldı.

Kokteyl sırasında Kadıköy Belediyesi’nin politika ve hizmetleri ile projelerini anlatan videolar duvarlara yansıtılırken, müzik dinletisi yapıldı.

Kadıköylülerin yoğun ilgi gösterdiği gecede Büyük Salon, merdivenler de dahil doldu, etkinliği ayakta izlemek zorunda kalanlar oldu.

“YAĞMA POLİTİKALARINA İZİN VERMEYECEĞİZ”

Etkinlik Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu’nun konuşmasıyla başladı. Nuhoğlu: ‘Bugün Kadıköy Belediyesi’nin 31. yıl dönümü bizim de 1. yaşımız. Bugün sizlere bir yıldır yaptıklarımızı ve bundan sonraki projelerimizi anlatacağız” diyerek hazırlanan videoları sundu.

4 ayrı videoda “katılımcılık, kültür sanat, engelsiz Kadıköy ve belediye hizmetleri ile belediyenin asla yapmayacakları anlatıldı, son üç videoda ise projelere yer verildi.

Tarihi binaların restore edilip halka açılması, her yaş grubuna yönelik projeler

ve kentin estetiğini geliştirmeye yönelik projeleri anlatan videoları konuklar alkışlarla izledi.

“HAYDARPAŞA’DA TARAFIZ”

“Bugün belediyeler sadece yol yapan değil park sorunu çözen aile bireylerinden biri olmak zorundadır” diyen Nuhoğlu’nun sunumları da sık sık alkışla kesildi. Nuhoğlu şunları söyledi: “Kadıköy sakin bir yer, insanlarımı da sakin ama bizim değerlerimiz var, Cumhuriyetten kaynaklanan değerlerimiz var. 10 Kasımlarımız 29 Ekimlerimiz.  Ama bir de yapmayacaklarımız var. Tarafız Haydarpaşa’da tavırlıyız. Haydarpaşa arazisi deprem toplanma yeri olarak kalsa 400 bin kişiyi ağırlar. Modadaki camiye gelince biz Kadıköylüler ihtiyaç duyarsak yaparız. Bırakın kararı biz verelim bırakmazsanız da kararı yine biz vereceğiz.”

KADIKÖY ÖZGÜRLÜĞÜN KENTİ

Önümüzdeki iki yılda gerçekleşmesi planlanan 25 projenin tanıtıldığı sunumun ardından konuşan Nuhoğlu “Stratejik plan toplantılarında konuştuğumuz 52 projeden 25’ini bu videolarda anlatmaya çalıştık. Projelerimiz gerçekleşecek ve Kadıköy’de yaşamak gerçekten bir ayrıcalığa dönüşecek. Şimdi söz ve karar Kadıköylünün. Kadıköy özgürlüğün kenti. Biz bu kentte hayal kurmaya devam edeceğiz ve bu hayallerimizi gerçekleştireceğiz.” dedi. Nuhoğlu sunumunu tüm eski belediye başkanlarına, belediyenin eski ve yeni çalışanlarına ve Kadıköylülere teşekkür ederek sonlandırdı. Gece Leman Sam konseriyle devam etti.

selyus