Kadıköy Belediyesi vatandaşın evini yıkıp sokağa attı!

Kadıköy Belediyesi, İstanbul Anadolu Adalet Sarayı Kartal Adliyesi 5. İdare Dava Dairesi Başkanı Işıl Yılmaz’ın imzalı mahkeme kararını hiçe sayarak Caferağa Mahallesi Sarrafali Sokakta İlhami Karakoç isimli vatandaşın evini yıkıp sokağa attığı iddia ediliyor. Karakoç’u mağdur ettiği iddia edilen belediye yetkilileri bu yetmiyormuş gibi vatandaşı azarlamaktan da geri kalmadı! Karakoç’un iddiasına göre yapı kontrol şefi ‘sana bildirmek zorunda değiliz’ başkan yardımcısı ise ‘evet yaptık, beğenmiyorsan git mahkemeye ver’ diye hakaret ettiler.

Kapıcılık yaptığı apartmanda bir kişinin zabıtaya şikayetiyle olayın başladığını söyleyen Karakoç: Zabıtalar evime geldi, burada kalamazsınız deyince ben karşı çıktım, karşı çıkmamla onlarda gittiler. Benim zabıtalarla olan meselem 2 yıl öncesine dayanıyor. Belediye zabıtaları benim işlettiğim tezgâhı kendilerinin gösterdiği yerde açtığım halde “şikayet var kaldırın” denmesiyle başladı. Tezgâhıma el koydular ama kısa bir süre sonra geri almayı başardım. Bundan dolayı Belediyenin zabıtaları bana tavır almaya başladı, şeklinde konuştu.

MAHKEMEDE BU İTİRAZI DEĞERLENDİRİP VERDİĞİ RET KARARINI KALDIRDI

Karakoç: ”Evimden çıkmayacağımı gördükleri için belediye bu sefer yapı denetimi kararıyla proje değişikliği yaparak kaldığım yeri sığınak ve kömürlüğe çevirmeye karar verdi. Ben de idari mahkemesine taşıdım durumu. İdari mahkemesi yıkımı durdurma kararı verdi. Ancak belediye itirazda bulunup hak sahibi olmadığımı belirterek kararın bozulmasını istedi. Mahkemede bu itirazı değerlendirip verdiği ret kararını kaldırdı. Bunun üzerine tekrar itirazda bulundum davayı bir üst mahkemeye taşıdım. Dava İstinaf mahkemesinde devam ediyor, ancak kaldığım evi yıktılar” diye konuştu.

“BELEDİYE, BEN YOKKKEN EVİMİ YIKTI!”

Evde olmadığı halde belediyenin habersiz bir şekilde kaldığı yeri yıktığını söyleyen Karakoç: “Dava bir üst mahkemede daha sonuçlanmadığı için Adana’ya aile ziyaretine gittim. Belediye evde olmadığımı bildiği için fırsattan istifade, gelip kaldığım yeri yıktı. Belediye yıkımı gerçekleştirdikten sonra bana telefon etti. Yıkım için Mahkeme kararını sordum, belediye çalışanları “yıkımı” idari mahkemesinin verdiği karar olarak dayattı. Fakat dava sonuçlanmış değildi bir üst mahkemeye taşınmıştı dedi.

Evi yıkıldıktan sonra tezgahına tekrar el konulduğunu ve evindeki eşyaların da dağıtıldığı için elinde hiçbir şey kalmadığını belirten Karakoç: “geldiğimde hiçbir şeyimi bulamadım kalacak yerim de yok, mağduriyetim giderilmese belediyenin önüne çadır açıp orada yaşarım” ifadelerini kullandı.

BELEDİYE BAŞKAN YARDIMCISI, “BEĞENMİYORSAN GİT MAHKEMEYE VER!”

Belediyeye gidip günlerce muhatap aradığını ancak dört gün sonra biriyle konuşabildiğini belirten Karakoç şöyle devam etti: “Önceden haber verebilirdiniz, en azından eşyalarımı kurtarırdım, mağduriyetimi dile getirdim ancak yapı denetim şefi bana ‘sana bildirmek zorunda değiliz’ dedi. Başkan yardımcısıyla da daha sonra konuştum temel hakkım olan barınma hakkımı dile getirdim, oda ‘evet yaptık, beğenmiyorsan git mahkemeye ver, yapabileceğimiz bir şey yok’ şeklinde tepki gösterdi.

 

selyus