Ana Sayfa YEREL YÖNETİMLER 4 Kasım 2015

Kadıköylülerin parası Bingöl’de harcanacak!

Kadıköy Belediyesi yine bir ayrımcılığa daha imza atmak üzere. Kendi ilçesine yapmadığını Bingöl’ün Yayladere mevkiine bir taziye evi yapmak istemesi mecliste tepki aldı.

Kadıköy Belediyesi yine bir ayrımcılığa daha imza atmak üzere. Kendi ilçesini yatırımdan mahrum bırakan Kadıköy Belediyesi, Bingöl’ün Yayladere mevkiine bir taziye evi yapmak için meclisten onay istiyor. Yaklaşık 650 bin nüfusu olan Kadıköy’e kaç tane taziye evi yaptın?, kaç tane okul yaptın? kaç tane Cami yaptın? kaç tane Cemevi yaptın? kaç tane yaşlı bakım evi yaptın? Kaç tane ücretsiz öğrenci yurdu yaptın? Tabii ki hiç yapmadın. Kadıköy’le hatta İstanbul’la hiçbir alakası olmayan Bingöl’e bu yatırımda neyin nesi diye sorarlar adama! Bu taziye evine harcanacak olan 1.5 milyon (trilyon) lira ile bu yukarıda saydıklarımızın biri ve ya birkaçı Kadıköy’e kazandırılabilir. Ayrıca orada yapılması düşünülen taziye evinin 1000 metre kare olması da kafalarda soru işareti bırakıyor. Kadıköy’ün hizmetleri bitti de diğer il ve ilçeler mi kaldı. Göreve geleli neredeyse iki yıl olacak, bugüne kadar neler yaptınız, bir sayın bakalım dese Kadıköylüler, var mı sayacağınız yeni bir hizmet? Açıklayın da bizde buradan Kadıköylülere duyuralım.

 

AK PARTİ BELEDİYE MECLİS ÜYESİ Y. MİMAR GÖKSEL ÖKSÜZ’DEN AÇIKLAMA

Bingöl İli Yayladere’de yapılması planlanan taziye evi ihtiyacına yönelik meclise sunulan teklif ile ilgili söz alan AK Parti Kadıköy Belediyesi AK Parti Meclis Üyesi Y. Mimar Göksel Öksüz, “Malumunuz bu konu Haziran ayı meclis oturumunda gündemimize gelmişti. O toplantıda konu  Taziye evinin projelerinin yaptırılması ile ilgiliydi ve meclis olarak bu teklifi oy birliği ile geçirmiştik.

Ancak Şimdi bu yapının inşaatının Kadıköy belediyesinin yardımları ile karşılanması teklif ediliyor. Tabi bu konu mutlaka komisyonlara havale edilecektir. Ben Komisyonumuzu yapacakları değerlendirme öncesi uyarmak ve bir hususu hatırlatmak istiyorum.

Bakınız bu meclis dönemimizde Kadıköy belediyemizin 2014 yılı bütçe kesin hesap görüşmelerini yaptık. Ben orada da dile getirmiştim. Kadıköy belediyesi 2014 yılında yatırımlar için yaklaşık 36 milyon TL harcama yapmış. Bu rakamın yaklaşık 12 milyon lirası belediyemizin sahip olduğu yapıların bakım onarımına harcanmış. Yani yeni yatırımlar için harcanan rakam 24 milyon TL. 2015 gerçekleşmeyi henüz bilmiyoruz ama ilk veriler 2014 den daha düşük olacağı yönünde.

Taziye evi için Fen işleri Müdürlüğümüzün belirlediği takribi rakam 1.1 milyon TL+KDV. Bu rakamın 1.5 -1.6 milyonlara ulaşacağını düşündüğümüzde neredeyse 2014 de Kadıköy’de gerçekleştiren yatırım bütçesinin yüzde 5’ine ulaştığını görmekteyiz. Ayrıca 2014 Mart yerel seçimlerinden sonra meclisimizin Kadıköy’de bu değerde bir yatırımı onaylamadığını belirtmek isterim.

Bu itibar ile Kadıköy ilçemizin sorunlarına yönelik yatırımları dahi gerçekleştirememişken söz konusu oranda bir yardımın yapılması tarafımızdan uygun görülmemektedir. Komisyon üyelerimizi bu konuya gerekli hassasiyeti göstermeleri konusunda uyarıyor saygılar sunuyorum.” dedi. 

Müzakerelerden sonra konu oybirliği ile komisyona havale edildi. İstanbul Takipte Haber Sitesi olarak bu konunun takipçisi olacağız. 

selyus