Ana Sayfa YEREL YÖNETİMLER 2 Ağustos 2016

Kadir Topbaş Sancaktepe’de

İBB Başkanı Kadir Topbaş, “FETÖ’nün asker kisveli teröristleri o gece korku salmak istediler. Sıkıyönetim ilan etmek istediler. Ama siz çıkınca sokağa kaçacak delik aradılar. Siz onlara biz buradayız, siz kimsiniz dediniz.”

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, 1 Ağustos Pazartesi gecesi Sancaktepe’de demokrasi nöbeti tutan vatandaşlarla birlikte oldu. Başkan Topbaş’ın katıldığı nöbete Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem, AK Parti Sancaktepe İlçe Başkanı Adil Kandemir, AK Parti Sancaktepe İlçe Kadın Kolları Başkanı Esra Başar, belediye başkan yardımcıları ve STK temsilcileri katıldı. 

Meydanları dolduran Sancaktepe halkına hitap eden Başkan Kadir Topbaş, “Bu yaşanan hadise dünya insanlık tarihine bir ders. Akademik çevrelerde mutlaka okutulacak. Dünya insanlığı, devletler, milletler sizi örnek alacaklar” diye konuştu.

Darbe gecesi sabaha kadar dua eden, gözyaşı döken ve meydanlara çıkıp canını siper edenler sayesinde hain darbe girişiminin başarısız olduğunu ifade eden Başkan Topbaş şöyle devam etti: “FETÖ’nün asker kisveli teröristleri o gece korku salmak istediler. Sıkıyönetim ilan etmek istediler. Ama siz çıkınca sokağa kaçacak delik aradılar. Siz onlara biz buradayız, siz kimsiniz dediniz. Bizim yaşadığımız bu olayları tüm dünyada ders olarak okutulacak. Sizin bu kahramanlığınız tüm dünyada bilinecek. Siyasi partilerimizin birlikte hareket etme ve liderlik tavırlarına teşekkür ediyorum. Medyamıza teşekkür ediyorum. İki kahramanımız var. Birincisi Başkomutanımız, Sayın Cumhurbaşkanımız. Diğer kahraman ise sizsiniz.” Batının hala Türkiye’de yaşanan bu darbe girişimine duyarsız kaldığını ve Türkiye’nin karanlığa gömülmesini istediklerini dile getiren Başkan Topbaş, “Ben Dünya Belediyeler Birliği Başkanı olarak mevkidaşlarıma mektuplar yazdım. Konuyu anlattım. Ama maalesef batıda bu hezeyanları görüyoruz” dedi.

Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem ise yaptığı konuşmada “15 Temmuz gecesi ülkemizin maruz kaldığı hain darbe teşebbüsü, hiç tereddütsüz, açık ve seçik olarak vatana ihanettir. Milli birlik ve beraberliğimizi hedef alan bu alçakça girişim, aziz milletimiz ve milli kurumlarımız sayesinde bertaraf edilmiş, milletimiz milli iradeye ve demokrasiye bir kez daha sahip çıkmıştır.  İlk geceki gibi hiç ama hiç yorulmadan, hiç usanmadan bu heyecanımız devam ediyor.  Yüce Türk Milleti 15 Temmuz gecesinden beri çok büyük bir iş başardı. Sizler vatanınıza, geleceğinize, çocuklarınızın geleceğine, hayatınıza sahip çıktınız. Bu ihanetin içinde olan tüm hainlere güzel memleketimizin sahipsiz olmadığını gösterdiniz. Şartlar ne olursa olsun biz ülkemiz gençlerinin geleceğine sahip çıkacağız” şeklinde konuştu.

Başkan Erdem ayrıca 15 Temmuz gecesinden bu yana ilk günkü heyecanla yediden yetmişe meydanları dolduran Sancaktepe halkına teşekkür ederek “Bir başka duygudur bu vatanının bekçisi olmak.15 Temmuz gecesinden beri bıkmadan usanmadan vatanına milletine sahip çıkan Sancaktepe’nin onurlu asil insanları sizlerle gurur duyuyorum” diye konuşmasını tamamladı. 

selyus