Ana Sayfa ŞEHİR, YEREL YÖNETİMLER 1 Ocak 2016

Mekke’nin Fethinin ruhu Sancaktepe’de yaşandı

Mekke’nin Fethi’nin 1385’inci yıldönümü, Sancaktepe Belediyesi tarafından düzenlenen etkinlikle kutlandı. Kutlama programına Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem’de katıldı.

Sancaktepe Belediyesi tarafından 31 Aralık Perşembe günü Yenidoğan Kapalı Spor Salonu’nda gerçekleşen etkinliğe Sancaktepe halkı yoğun ilgi gösterdi. Okunan Kuran Tilaveti ve Sancaktepe Mehteran takımının gösterisinin ardından törende konuşan Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem, Mekke Fethi’nin İslam dinindeki önemine değinerek Mekke’nin Fethiyle aynı zamanda, gönüllerin de fethedildiğini belirtti. Mekke’nin Fethi’nin 1385’inci yıldönümü programına Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem’in yanı sıra AK Parti Sancaktepe İlçe Başkanı Adil Kandemir, Sancaktepe Belediye Başkan Yardımcıları Mehmet Genç,Muhammed Ali Cankatar, Hamdullah Arvas, Rıfkı Bektaş, Sancaktepe İlçe Kadın Kolları Başkanı Esra Başar, Sancaktepe İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Aydoğdu, Sancalktepe İlçe Müftüsü Yusuf Bingöl, belediye meclis üyeleri katıldı. 

 

BU FETİH KENDİSİNDEN SONRAKİ FETİHLERİN ANAHTARI OLMUŞTUR

Mekke’nin en kutsal ve en bereketli şehir olduğunu belirten Belediye Başkanı İsmail Erdem, “Mekke Alemlere rahmet olarak gönderilen Peygamber Efendimizin dünyaya teşrif buyurdukları, çocukluk ve gençlik yıllarını geçirdiği mübarek şehirdir. Nübüvvet kitabının hem ilk sözünün hem de son sözünün indirildiği, Hz. Adem’den itibaren tevhit inancının merkezi ve Müslümanların kıblesi olan Kâbe’nin bulunduğu bir kutlu şehirdir. Efendimizin, çıkarken yaşlı gözlerle dönerek, “Ey şehir, senden çıkarılmasaydım vallahi seni terk etmezdim!” dediği, ezelden ebediyete kadar maneviyatın timsali olan bir müjdeli şehirdir. Bundan dolayıdır ki Mekke şehirlerin anası, Mekke’nin fethi ise fetihlerin anasıdır. Bu fetih kendisinden sonraki fetihlerin anahtarı olmuştur. Kudüs’ün, Endülüs’ün, Anadolu’nun ve İstanbul’un Fethi, Mekke’nin Fethinin şuuru ve heyecanı ile gerçekleşmiştir. Bu anlamda, birçok güzellikleri hatırlatan bu tür gelişmeleri vesile kılarak, gönülleri fethedelim, gönlümüzü yeni fetihlere açalım. Mekke’nin Fethindeki zafer gibi bütün dünyada barışın, hoşgörünün ve huzurun zaferi yakalaması dileğimle Mekke’nin Fethinin yıl dönümünü büyük bir sevinçle kutluyor, güzelliklere ilham olmasını Cenabı Allah’tan diliyorum” şeklinde konuştu.

 

 

selyus