Ana Sayfa YEREL YÖNETİMLER 8 Şubat 2017

Ömer Halisdemir’in isminden niye rahatsız oldun, Başkan İmamoğlu?

CHP’li Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, “Anadolu Caddesi bizim için değerli bir cadde ve değerli bir isim, kaldı ki o caddede bir takım kavramlar ve temalar üretiyoruz. Şehid Ömer Halisdemir’in isminin uygun olup olmadığı da tartışılır.” dedi.

Kanal 24’te yer alan habere göre; CHP’li Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu büyük bir saygısızlığa imza attı. İstanbul Beylikdüzü Belediye Meclisi 5 Eylül 2016 tarihindeki toplantısında gündem maddelerinden biri Anadolu Caddesi’ne 15 Temmuz ihanet gecesinde Fetullahçı Terör Örgütü’ne karşı dik duran ve kalkışmanın püskürtülmesinde büyük rol oynayan canını feda ederek şehit düşen kahraman askerimiz Ömer Halisdemir’in isminin verilmesi teklifiydi.

ŞEHİDİMİZİN ADINDAN NİYE RAHATSIZ OLDU?

Teklifi belediye meclisine sunan İmamoğlu ‘Şehit Astsubay Ömer Halisdemir’in Anadolu Caddesi’ne isminin verilmesi hususunu harita komisyonuna sevkini oylarınıza sunuyorum’ sözlerinin ardından da çeşitli bahanelerle yan çizdi. ‘Anadolu Caddesi bizim için değerli bir cadde ve değerli bir isim, kaldı ki o caddede bir takım kavramlar ve temalar üretiyoruz. Şehid Ömer Halisdemir’in isminin uygun olup olmadığı da tartışılır’ dedi.

ÖMER’E ENFLASYON, MİMOZA’YA DERHAL

Belediye Başkanı İmamoğlu toplantıdan 4 gün sonra düzenlenen Volkan Konak konserinde, Konak’ın ‘Mimoza isimli bir cadde görmek istiyorum’ sözlerine ise ‘Derhal’ diyerek cevap verdi.

selyus