Ana Sayfa YEREL YÖNETİMLER 23 Şubat 2017

Ömer Şahan, Kadıköy Belediyesi’ne “Tarihi Kadıköy Çarşısı” için yüklendi

Kadıköy Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkan Vekili Ömer Şahan, AK Parti Grup Başkan Vekili Ömer Şahan, Tarihi Kadıköy Çarşısı’nın korunması, oradaki esnafın davranışları, uygulayacağı çalışmalar, sokakların nasıl kullanıldığı ve yer yer sokakların işgal edildiğiyle ilgili bazı gözlemlerde bulunduk. Sarı çizgilerin aşıldığını vatandaşların yürümekte zorluk çektiğini bizzat tespit ettik“ diyerek Kadıköy Belediye Meclisini göreve çağırdı.

İSTANBUL TAKİPTE HABER SİTESİ – Tarihi Kadıköy Çarşısı “Alkollü Kadıköy Çarşısı” olma yolunda hızla ilerliyor. Buradaki sıkıntıları bizzat yerinde inceleyen ve Kadıköy Belediye Meclisi Şubat ayı oturumunda önerge veren Ömer Şahan, “Tarihi Kadıköy Çarşısı’nın korunması için mecliste bir komisyon kurulmasını talep ediyoruz” dedi.

Sıra sıra sağlı sollu alkollü mekanlarla özelliği her geçen gün yok olmaya yüz tutan Tarihi Kadıköy Çarşısı ile ilgili önemli açıklamalarda bulunan Kadıköy Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkan Vekili Ömer Şahan, “Anadolujet bildiğiniz üzere Türk Hava Yolları’nın bir firması. Ülkenin değişik yerlerine çok uygun fiyatlarla uçan bir şirket. Anadolujetin dergisinin Ocak ayı sayısında Kadıköy’e 10 sayfa ciddi derece bir yer ayrılmış. Kadıköy Bahariye Caddesi, Boğanın olduğu alan, aşağıda Tarihi Kadıköy Çarşısı’ndaki mekanlarla ve gezilecek yerlerle ilgili turistik bir noktada güzel bir çalışma yapılmış. Hem Kadıköy’ün hem de Tarihi Kadıköy Çarşısı’nın tanıtımıyla ilgili çok güzel bir haber yapılmış. Dergi, Türkiye’nin değişik yerlerine giden uçaklarının içinde bulunduğu için ülke genelinde okunan bir dergi. Bu Kadıköy için iyi bir tanıtım olmuş. 

Buradan yola çıkarak Tarihi Kadıköy Çarşısı’nın korunması ile ilgili bir önergemiz var. Biz bu Tarihi Kadıköy Çarşısı’nın korunması, oradaki esnafın davranışları, uygulayacağı çalışmalar, sokakların nasıl kullanıldığı ve yer yer sokakların işgal edildiğiyle ilgili bazı gözlemlerde bulunduk. Sarı çizgilerin aşıldığını vatandaşların yürümekte zorluk çektiğini bizzat tespit ettik. Biz bu önergeyi verirken Tarihi Kadıköy Çarşısı’nın korunması için mecliste bir komisyon kurulmasını talep ediyoruz. “ diye açıklama yaptı. 

 

selyus