Ana Sayfa YEREL YÖNETİMLER 13 Nisan 2015

Önder Benzeş, tam isabet

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi Nisan ayı olağan toplantısında İBB Gençlik ve Spor Komisyonu Başkanlığı’na seçilen Önder Benzeş, gençlik hareketinin içinde uzun yıllar olması ve sporda da yönetici olarak bulunması hasebiyle komisyon için adeta biçilmiş kaftan oldu.

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi Nisan ayı olağan toplantısında, belediye encümen üye seçimi kapalı zarf usulü devam ederken, diğer taraftan da 22 ayrı ihtisas komisyonlarının üyeleri açık oylamayla belirlendi. 13 Nisan Pazartesi günü yapılan toplantıda ki seçimlerde her bir komisyon, 5 AK Parti, 4 CHP’den olmak üzere 9 kişiden oluştu. Bazı komisyonlarda kendi içinde ayırdı. Bu anlamda Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu: Eğitim Komisyonu, Kültür Komisyonu ve Gençlik ve Spor Komisyonu olmak üzere üçe ayrıldı. Daha önce Eğitim Kültür Gençlik ve Spor Komisyonu’nun raportörü olan Önder Benzeş, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Komisyonu Başkanı olarak seçildi.

GENÇ YAŞTA TECRÜBE VE KARİYER

Genç yaşına rağmen siyasi tecrübesi ve kariyeri üst düzeyde olan İBB Gençlik ve Spor Komisyonu Başkanı Önder Benzeş’in özgeçmişinde yok yok. Çanakkale 18 Mart Üniversitesi’nde Bilgisayar Programcılığı ve Anadolu Üniversitesi’nde de İşletme okuyan Benzeş, Fatih Üniversitesi “Yerel Yönetimler” bölümünde Yüksek Lisans öğrenimini tamamladı. Okumak onun hayatında önemli bir yer edindiği için, okumak, okumak illede okumak diyen Başkan Önder Benzeş, İstanbul Üniversitesi iktisat bölümü 3. sınıfa devam ediyor. Siyasi kariyeri bir hayli parlak olan ve dünyanın en büyük Sivil Toplum Kuruluşu olan AK Parti İstanbul Teşkilatında 11 yıl aktif rol alan Gençlik ve Spor Komisyonu Başkanı Önder Benzeş, İl Gençlik Kolları’nda farklı komisyonlarda görev aldı. Benzeş, daha sonra 3 dönem İl Gençlik Kolları’nda sırasıyla Tanıtım ve Medya Başkanlığı ile Ar-Ge Birim Başkanlığı görevlerini yürüttü. Bir taraftan 2014 yerel seçimleri için koştururken, diğer taraftan da AK Parti İstanbul İl Gençlik Kolları Başkan Yardımcılığı görevini yürüten Önder Benzeş, aynı zamanda sporla da çok ilgili. Genç Akademi İstanbul Gençlik ve Spor Derneği Kurucu Yönetim Kurulu Üyeliği ve BBSK İcra Kurulu Üyeliği bulunan Benzeş, kısaca başkanlığına getirildiği komisyonun edata biçilmiş kaftanı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Komisyonu Başkanlığına seçilen Önder Benzeş, toplantı sonrası tebrikleri kabul etti. İstanbul Takipte Haber Sitesi olarak İBB Gençlik ve Spor Komisyonu Başkanlığını seçilen Önder Benzeş’e başarılar dilerken, Rabbim yolunu ve bahtını açık eylesin.

ÖNDER BENZEŞ ÖZGEÇMİŞ

1982 Siirt Kurtalan doğumlu olan Önder Benzeş, ilkokulu Feridun Tümer İlköğretim Okulunda, ortaokulu Fatih Sultan Mehmet İlköğretim Okulu’nda, lise eğitimini ise Alibeyköy Endüstri Meslek Lisesi Elektronik Bölümü’nde tamamladı. Çanakkale 18 Mart Üniversitesi’nde Bilgisayar Programcılığı, Anadolu Üniversitesi’nde de İşletme okudu. Fatih Üniversitesi “Yerel Yönetimler” bölümünde Yüksek Lisans öğrenimini tamamladı. Halen İstanbul Üniversitesi iktisat bölümü 3. Sınıf öğrencisi… İş hayatına 1998 yılında bilişim sektöründe başladı. Network Uzmanlığı konusunda eğitimler ve çeşitli sertifikalar aldı. Özel sektörde network uzmanlığı ve network proje yöneticiliği yaptı. Şuan kendi firmasında Sosyal Medya ve Marka Danışmanlığı yapıyor. Demokrat Gençlik Platformu, Genç Akademi İstanbul Gençlik ve Spor Derneği Kurucu Yönetim Kurulu Üyeliği ve BBSK İcra Kurulu Üyeliği bulunmaktadır. 2004 yılında AK Parti İl Gençlik Kolları’nda farklı komisyonlarda görev aldı. 3 Dönem İl Gençlik Kolları’nda sırasıyla Tanıtım ve Medya Başkanlığı ile Ar-Ge Birim Başkanlığı görevlerini yürüttü. 2014 seçimleriyle birlikte Eyüp İlçesinden İstanbul Büyükşehir Belediye Meclis Üyeliğine seçilen Önder Benzeş, 18 Nisan 2014 – 13 Nisan 2015 tarihleri arasında İstanbul Büyükşehir Belediyesi Eğitim Kültür Gençlik ve Spor Komisyonu’nun raportörü görevinde bulundu. Eğitim ve Spor Komisyonu Başkanlığına seçilen Benzeş, evli ve 1 kız çocuk babasıdır.

Etiketler:
selyus