Ana Sayfa YEREL YÖNETİMLER 9 Nisan 2017

Sancaktepe’de coşkulu Lale Festivali

Sancaktepe’de bu yıl 5’incisi düzenlenen lale festivali vatandaşların yoğun katılımıyla coşku içinde kutlandı. Festival kapsamında hazırlanan çeşit çeşit yiyeceklerin tadına bakan vatandalar ebruli yaparak ve hazırlanan oyunları izleyerek festivalin keyfini çıkardı.

Sancaktepe’de bu yıl 5’incisi düzenlenen lale festivali coşkuyla kutlandı. Sancaktepe Belediyesinin ev sahipliğinde düzenlenen festivale Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem, AK Parti İstanbul Milletvekilleri Av. Mihrimah Belma Satır ile Osman Boyraz ve çok sayıda vatandaş katıldı. İlçeye 600 bin adet lale soğanı dikildiği öğrenildi. Sancaktepe park meydanında gerçekleşen festival sırasında vatandaşlar müzik eşliğinde eğlendi. Festival kapsamında hazırlanan çeşit çeşit yiyeceklerin tadına bakan vatandalar ebruli yaparak ve hazırlanan oyunları izleyerek festivalin keyfini çıkardı. Çocuklar ise oyun parkurlarında doyasıyla eğlendi.

Sancaktepe olarak yeşile ve doğaya önem verdiklerini belirten Sanacaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem, “Her bahar Lale Festivali’nin bu yıl 5.’sini düzenliyoruz. Rengarenk baharın müjdecisi olan İstanbul’unda sembolü lale… Bugün burada yüzlerce, binlerce komşumuza laleler küçük küçük kutularda kendilerine sümbüllerle beraber taktim edilecek. Bu sene Sancaktepe’ye 600 bin lale soğanı diktik. 250 bini sadece bu meydan parkta sarısından, kırmızısına, beyazından moruna rengarenk bir renk cümbüşü var. Aslında bu gönülleri birleştiriyor. İnsanları birleştiriyor, hayatı birleştiriyor. Ve çocuklarımızı burada umutlarla görürken biz daha çok mutlu oluyoruz. Diyoruz ki çocuklarımıza, böyle laleler gibi sümbüller gibi rengarenk hayata taze taze başlayan sizler geleceğiniz güvende olsun. Bugün 5 binin üzerinde lale dağıtımı olacak. Bu meydan parkta 250 bin lale görücüye çıktı. Hatıralık fotoğraflar çektirenler panolara yarın evlendikleri zaman çeyizlerine konulacak kadar güzellikler var. Yeni düğün yapanlarda gelin hanımlarda damatlar da bu meydan parkı 15- 20 gün ziyaret ediyorlar” dedi.

selyus