Ana Sayfa YEREL YÖNETİMLER 7 Ağustos 2016

Topbaş, “Dünyaya millet nedir gösterdik”

İBB Başkanı Kadir Topbaş, “15 Temmuz böyle bir kırılma noktasıdır. 15 Temmuz’da biz millet olarak hem ihaneti gördük, hem de dünyaya millet nedir gösterdik. Darbe vurmak istediler milletin sillesiyle karşılaştılar” dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Kadir Topbaş, başkanlığını yürüttüğü Türkiye Belediyeler Birliği tarafından CVK Park Bosphorus İstanbul’da düzenlenen ve Türkiye’nin değişik bölgelerinden gelen belediye başkanlarının yer aldığı ‘Darbe girişimine karşı Milli İrade Toplantısı’na katıldı.

Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) ordu içindeki cuntası tarafından 15 Temmuz’da gerçekleştirilmek istenen darbe girişiminde yaşananların görüntülerle anlatıldığı toplantıda konuşan Topbaş, “Devletlerin tarihinde büyük dönüm noktaları vardır. Öyle şeyler yaşanır ki bir daha hiçbir şey eskisi gibi olmaz. İşte 15 Temmuz böyle bir kırılma noktasıdır. 15 Temmuz’da biz millet olarak hem ihaneti gördük, hem de dünyaya millet nedir gösterdik. Darbe vurmak istediler, milletin sillesiyle karşılaştılar. Halkın üzerine ateş açtılar. Korkutmak istediler, sindirmek istediler, sıkı yönetim ilan ettiler, sokağa çıkma yasağı ilan ettiler ama Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın hodri meydan çağrısına bütün millet ‘gün bugündür’ diyerek sokaklara ve caddelere çıktılar. Yürekleriyle, imanlarıyla gelen bu milletimiz geçmiş tarihte olduğu gibi kahramansı destanlarına yeni bir sayfa ekledi. Dünyanın hiçbir milletine nasip olmayan bir gücü tekrar gösterdi. Şanlı tarihimizin geçmişteki benzer olaylardaki direniş ve tavrını, aynı heyecanın bu millette var olduğunu, bir ateş yandığı zaman tüm siyasi partiyi genel başkanlarının her şeyi bir kenara bırakarak birlikte olma güzelliğini gösterebildiğini ve yürekçe yediden yetmişe herkesin sokak ve meydanlara girdiğini hep beraber gördük. Adeta tarih yeniden yazıldı. Millet tankları, meydanları, işgal edilmiş olan devlet kurumlarını teslim aldı. Millet kendi iradesini namus bildi. Bu mesele vatan, millet davasıdır dediler. Can verdiler, kan verdiler. Eşkıyaya bu vatan teslim edilemez dendi. Bir duruştu bu yüreklerden akan” diye konuştu.

“MİLLETİMİZİN BU DURUŞU TÜM DÜNYA İNSANLIĞINA BİR ÖRNEK TEŞKİL ETTİ”

Milli iradenin demokrasiye sahip çıktığını vurgulayan Topbaş, “Milletimizin bu duruşu tüm dünya insanlığına bir örnek teşkil etti. Tabii ki dostlarımız Türkiye’nin bu duruşundan memnun ama bazı çevrelerde gelişen bir Türkiye istemedikleri için bunu farklı şekilde tezviratta bulananlar var ve olacaktır. Tabi yerel yönetimler olarak en çok etkilenen biziz. Burada yerel yönetimler olarak her biriniz ilde, ilçede ve yerleşim alanında gerekeni yaptınız. Milletimize her türlü desteği verdiniz. Tabii ki özellikle milletimizin bundan sonraki süreçte de birlik beraberliğin devamı için arzumuz bu oluşan şu andaki güzel atmosferin sürdürülebiliyor olması gerekiyor. Bizler yerel yönetimler yani halka en yakın birimler olarak verdiğimiz hizmetleri sürdürürken bir taraftan da birbirimizle olan ilişkilerimizde siyasi partiler bir tarafa diyerek, vatan, millet, bayrak diyerek geleceğe yürüyebilmeliyiz. Maalesef bir ihanet çetesinin ne kadar kök saldığını akıl alamaz bir şekilde görmekteyiz. Yaptıkları bu darbe girişimiyle FETÖ’nün teröristlerinin acımasızlığını tarih kaydetti. Batıdan farklı bir tavır beklerdik ama maalesef biz bunu Bosna Hersek’te, Suriye’de, Irak’ta görmedik maalesef ve üzülerek ifade etmek istiyorum ki Türkiye’de de zaten bunu göremezdik, görmüyoruz. Bizim yurt dışında işbirliği yaptığımız belediyelerle, onlara yazacağımız mektuplarla gerçek durumda bir devlet ağzıyla değil yaşanmışlıkları halkın yaşadıklarını yazmanız yeterli bunu bildirmeniz gerekiyor. Devlet ağzı kullanmadan yaşanmışlıkları aktarmak zorundayız” şeklinde konuştu.

Toplantı sonunda katılımcıların onayı ile mutabakat metni imzalandı. Daha sonra toplu fotoğraf çekiminin ardından program sona erdi.

selyus