Ana Sayfa YEREL YÖNETİMLER 6 Mart 2018

Ümraniye Belediyesi meclisinde Afrin ve diğer tüm şehitlere dualar edildi

Ümraniye Belediye Meclisi’nin 2018 Yılı Mart Ayı toplantısı, Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can’ın Başkanlığında belediye meclis salonunda gerçekleştirildi. Meclis toplantısı öncesinde; başta Afrin şehitleri olmak üzere tüm şehitler için dua edildi.

Ümraniye Belediye Meclisi’nin Mart Ayı Toplantısı ilk olarak; Afrin şehitleri olmak üzere, tüm şehitler ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile tüm silah arkadaşları için saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından tüm şehitlerimiz için edilen dua ile başladı.

Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can konuşmasına Afrin’de devam eden Zeytin Dalı Harekâtından bahsederek başladı. Başkan Hasan Can, “Allah vatanımızı, milletimizi ve askerimizi korusun. Rabbim Mehmetçiğimize güç, kuvvet versin. Şehitlerimize rahmet eylesin. Gazilerimize daha güzel günler görmeyi nasip etsin. Yaralı askerlerimize de şifa versin” dedi.

“Geçen yılın Şubat ayı da bu yılın Şubat ayı da Ümraniyemiz için önemli bir ay oldu” diyen Başkan Hasan Can, “Geçen yıl Hekimbaşı, Topağacı, Dumlupınar, Karabekir, Elmalıkent ve İnkılap Mahallesinin bir kısmının 1/5000’lik imar planları İBB Meclisinden bütün partilerin ittifakıyla kabul edilmişti. Geçtiğimiz Ekim ayında da bizim belediye meclisimizden 1/1000’lik imar planları ittifakla geçmişti. Millet adına yapmış olduğumuz bu işlerin bütün partilerimiz ve meclis üyelerimiz tarafından ittifakla kabul görmesi ve desteklenmesi bize gurur kaynağı oldu. Bir kez daha bu planlarda emeği geçen herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum” dedi.

2018 yılının Şubat ayında da 1/1000’lik imar planlarının İBB Meclisinden yine ittifakla geçtiğini vurgulayan Başkan Hasan Can, “Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal Bey’in imzalayıp onaylamasının ardından da inşaat ruhsatı verebilir hale gelmiş olacağız. Bunun mutluluğunu ve sevincini sizlerle paylaşıyorum” dedi.

Havza bölgesinde bulunan 2B arazileri hakkında da bilgi veren Başkan Hasan Can, “Aşağı Dudullu, Yukarı Dudullu, Cemil Meriç, Ihlamurkuyu, Tepeüstü, Parseller, Huzur, Adem Yavuz, Necip Fazıl ve Esenşehir Mahallelerimizde de 2B arazilerimiz var. Buradaki 2B’ler diğer mahallelerimizden biraz farklı. Çünkü bu mahallelerimiz havza bölgesi olmasından dolayı İSKİ’nin görüş verme zorunluluğu var. İnşallah İBB Meclisimizden de yakın zamanda bu mahallelerimizin 1/5000’lik planları geçecek. Bu bölgemizde de inşaat ruhsatı vermeyi hedefliyoruz. Bunu da başarırsak Ümraniye’de imarsız hiçbir yer kalmamış olacak” dedi.

Ümraniye Metrosundan da bahseden Başkan Hasan Can, Metronun kalan kısmının ise yaza doğru açılacağından, Ümraniye-Dudullu-Bostancı Metro Hattının birleştiğinden ve Ümraniye Meydanında devam eden çalışmaların son durumundan bahsederek konuşmasını bitirdi.

Konuşmanın ardından Ümraniye Belediye Meclisi’nin 2018 yılı Mart Ayı Toplantısının gündemine geçildi.

selyus