Ana Sayfa YEREL YÖNETİMLER 2 Mayıs 2016

Ümraniye Belediyesi Mekteb-i Zarâfet eğitimleri sürüyor

Ümraniye Belediyesi’nin, kültür ve eğitim alanındaki önemli faaliyetlerinden biri olan Mekteb-i Zarâfet, eğitimlere devam ediyor. “Aile Saadeti” ve “İbadette Zarâfet” konularının işlendiği 5. hafta derslerine yoğun katılım oldu.

Ümraniye Belediyesi ve Ensar Vakfı Ümraniye Şubesi’nin ortaklaşa düzenlemiş olduğu Mekteb-i Zarâfet eğitimleri devam ediyor. Eğitimler kapsamında “Aile Saadeti” konulu dersiyle Sosyolog- Yazar Remziye Özdemir, “İbadette Zarâfet” dersiyle ise İstanbul İl Müftü Yardımcısı Muteber Gülsefa Uygur Ümraniyeli hanımlarla bir araya geldi. Ümraniye Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleşen derse Ümraniye Belediye Başkan Yardımcısı Av. Serap Eşit Elveren, AK Parti İlçe Başkanı Av. Enver Sedat Çakıroğlu’nun eşi Tülay Çakıroğlu, Belediye Meclis Üyesi Hatice Mücahide Delman Kökce, birim müdürleri ve çok sayıda hanım katıldı.

İlk derste “Aile Saadeti” başlığı altında Sosyolog- Yazar Remziye Özdemir, aile olmanın önemine vurgu yaparak, anne ve babanın çocuğuna gösterdiği ilginin oldukça mühim bir konu olduğuna değindi. “Bir evde aile saadeti varsa; o ev yuvadır” diyen Özdemir’in Mekteb-i Zarâfet derslerine aksatmadan katılan hanımlara kendisinin kaleme aldığı kitabı hediye etmesiyle ders son buldu.

Dersin ikinci kısmı ise İstanbul İl Müftü Yardımcısı Muteber Gülsefa Uygur’un “İbadette Zarâfet” başlığı altında zarafetin önemli bir husus olduğunu etraflıca anlatmasıyla devam etti. Uygur: “İslam’ın özünde nezaket ve incelik vardır. Nezaket ve incelik, hikmetle hareket etmek, sosyal hayatta insanlarla olan ilişkilerde kalp kırmaktan imtina etmektir” dedi ve hanımların sorularını yanıtlayarak dersi noktaladı.

selyus