Ana Sayfa YEREL YÖNETİMLER 27 Şubat 2018

Ümraniye Belediyesi, sosyal marketleriyle dar gelirli ailelerin yüzünü güldürüyor

Ümraniye Belediyesi, ilçede yaşayan dar gelirli ailelere 14 yıldır düzenli olarak gıda ve giyim yardımı yapıyor. Bu kapsamda belediyenin verdiği sosyal destek kartı ile ayda ortalama 2500 aile sosyal marketlerden dilediklerince alışveriş yapmanın mutluluğunu yaşıyor.

Ümraniye’nin çehresini önemli ölçüde değiştiren ve basının her zaman ilgi odağı olan Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can bulunduğu her platformda; Ümraniye’de sadece alt ve üst yapı çalışmalarına yönelmediklerini dile getirerek, aç ve açıkta kimseyi bırakmadıklarının altını çiziyor. Bu kapsamda ilçedeki dar gelirli ailelerin rahatlıkla alışveriş yaptıkları sosyal marketler her ay binlerce vatandaş tarafından ziyaret ediliyor. Ümraniye Belediyesi tarafından verilen sosyal destek kartı ile ayda ortalama 2500 aile; akla gelebilecek her türlü gıda malzemesinin yer aldığı 84 ürün, 42 temizlik ürünü ile yetişkin, genç ve çocuk giyim malzemelerinden oluşan bir çok ürünü ücretsiz olarak alabiliyor.

ÜMRANİYE’NİN 3’ÜNCÜ SOSYAL MARKETİ ÇOK YAKINDA

İnsan odaklı çalışmalarına öncelik veren ve bu konuda başarılı işlere imza atan Ümraniye Belediyesi, modern ve işlevsel mimarisiyle dikkat çeken 3’üncü Sosyal Market, Sosyal Hizmet Birimleri ve Spor Kompleksi yapımının sonuna geldi. İstiklal Mahallesi’ne yapılan sosyal market 3.040 metrekare kapalı alanda; 1 bodrum, 1 zemin, 2 normal ve 1 çatı katı olmak üzere, toplamda 5 kat olarak tasarlandı ve 4,5 m kat yükseklikleri ile ferah hacimlere sahip. Binada; rezerv ve depolama alanları, lojistik merkez ile bir de geniş market alanı bulunacak. Ayrıca binanın 2 katında, spor salonu olarak kullanılmak üzere, çeşitli sporların yapılabileceği geniş alanlar yer alıyor.

 

selyus