Ana Sayfa EDEBİYAT, YEREL YÖNETİMLER 24 Mayıs 2017

Ümraniye’de şiir okuma yarışmasında dereceye girenler ödüllendirildi

Ümraniye Belediyesi ile İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen ortaokul ve liseler arası şiir okuma yarışmasında dereceye giren öğrenciler ödüllendirildi.

Ümraniye Belediyesi, Ümraniye İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile birlikte ortaokul ve liseler arası ezbere şiir okuma yarışması düzenledi. Yarışmada dereceye giren öğrenciler Dudullu Anadolu İmam Hatip Lisesindeki törenle ödüllendirildi. Törene, Ümraniye Kaymakamı Suat Dervişoğlu, Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, Ümraniye Belediye Başkan Yardımcısı Maliki Ejder Batur ile öğrenciler, velileri ve öğretmenler katıldı. Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda şiir okuma yarışmasında lise kategorisinde dereceye giren Eyüp Güven ile ortaokul kategorisinde dereceye giren Fatih Kerem Genç şiir okudu.

Şiirlerin okunması sonrasında söz alan Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, eğitim konusunda yaptıkları çalışmaları anlattı. Başkan Can, “Göreve geldiğimiz günden bu yana eğitim alanında özel ve devlet okullarında ne hizmet yapmamız gerekiyorsa onu yaptık. Okulların dışında eğitime katkı sağlayacak kültür merkezleri, bilgi evleri ve bunların içindeki fonksiyonları zenginleştirerek okullarla iş birliği halinde bir çok projeye imza attık. Bunlar bizim gelecek adına göğsümüzü kabartan projelerdir. Yol yaparsınız eskir ama genç yetiştirirseniz başınızı yastığa koyduğunuzda rahat uyursunuz. Okulların imkanlarını genişletmek adına birçok projeye imza attık. Birçok okulun sponsor bulunarak yapılmasını sağladık. Şu an devam eden 3 tane ilk okulumuz başlamak üzere olduğumuz bir lisemiz protokol aşamasında 3-4 tane ilkokulumuz yine birkaç tane lisemiz var” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can da şiir okudu. Şiir okunması sonrasında yarışmada dereceye girenlere ödülleri takdim edildi.

selyus