Ana Sayfa YEREL YÖNETİMLER 15 Eylül 2017

Üsküdar Belediyesi’ne “Bağımsız Gelecek Projesi” ödülü

Üsküdar Belediyesi, Baykuş Ödülleri’nde bu yıl tüm Türkiye’de ödül alan tek belediye oldu!

Üsküdar Belediyesi, vatandaşların huzur ve mutluluğunu artırmak için gerçekleştirdiği başarılı proje ve araştırmalarıyla ödül almaya devam ediyor. Üsküdar Belediyesi, Türkiye araştırma sektörünün en prestijli ödülü olarak kabul edilen ve Türkiye Araştırmacılar Derneği tarafından beşincisi düzenlenen Baykuş Ödülleri’nde bu yıl tüm Türkiye’de ödül alan tek belediye oldu.

“BAĞIMSIZ GELECEK PROJESİ” ÖDÜL ALDI

Özellikle sosyal alanda yaptığı çalışmalarla insan sevgisi ve halka yakınlık öz değerlerini tüm faaliyetlerinde ön planda tutan Üsküdar Belediyesi “Bağımsız Gelecek Projesi” ile sosyal baykuş alanında gümüş ödül kazandı. Ödülü Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen adına Belediye Başkan Yardımcısı Zekeriya Şanlıer aldı.

ÜSKÜDAR BELEDİYESİ, SOSYAL SORUMLUK KONUSUNDA BİLİNÇLİ

Sosyal sorumluluk bilinciyle Üsküdar’da madde ve davranış bağımlılıkları ile mücadele yolunda 7-18 yaş grubundaki çocuk ve gençlerin bağımlılıktan kurtarılması amaçlandı. Bu doğrultuda tüm paydaşlarla birlikte aileler ve çocuklara yönelik sosyal bütünleşme, farkındalık artırmak ve toplum sağlığı anlamında iyileşme sağlanması planlandı.

Proje kapsamında bağımlılığı önleme amacıyla tespit edilen tüm ailelere ziyaret gerçekleştirilip, sokakta çalışan veya çalıştırılan çocuklara yönelik; karate, folklor, yüzme gibi kültürel ve sportif faaliyetler ile müze ve huzurevi ziyaretleri gibi sosyal etkinlikler düzenlendi.

HAYATA TUTUN, HAYATI TUTUN

Sürdürebilir bir proje olarak halen devam eden bu çalışma kapsamında geçtiğimiz yıl yapılan çalıştay sonuçları, ilgili kamu kurumları, ziyaret edilen aileler ve eğitim alan çocuklar üzerinde detaylı araştırmalar yapılmıştır. Akademik anlamda yapılacak çalışmalara da altlık olacak nitelikteki bu araştırmalar kitap haline getirilmiş ve “Hayata Tutun, Hayatı Tutun” adıyla yayına hazırlanmıştır. Proje Üsküdar’da halen devam etmektedir.

 

 

selyus