Ana Sayfa YEREL YÖNETİMLER 3 Nisan 2017

Üsküdar bir camiye daha kavuşuyor

Üsküdar Belediyesi ve Aziz Mahmud Hüdayi Vakfı’nın Bulgurlu Mahallesi’nde ortaklaşa yaptıracağı Hacı Nuri Topbaş Camii’nin temeli atıldı.

Temel atma törenine Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, AK Parti İstanbul Milletvekilleri İsmet Uçma ve Osman Boyraz, Üsküdar Kaymakamı Mustafa Güler, Üsküdar Müftüsü Mehmet Vefa Özdemir ve Üsküdarlılar katıldı.

İhsaniye Cami imamı Saffet Çalış’ın okuduğu Kuran-ı Kerim hilafetiyle temel atma töreni başladı.

Törende konuşma yapan Başkan Hilmi Türkmen, “Üsküdarımız bir camiler şehri. Her geçen gün camilerimizin hem kalitesi hem de camilerimize giden vatandaşlarımızın sayısı artıyor. Son yıllarda sabah namazına giden cemaatin sayısındaki artış beni özellikle mutlu ediyor. Bütün cemaatimizden Allah razı olsun. Biliyorsunuz Üsküdarımızın manevi banisi Aziz Mahmud  Hüdayi Hazretleridir. Bu Allah dostu büyüğümüzü mutlaka herkesin ziyaret etmesi, orada dua etmesi gerekir diye düşünüyorum. İşte bugün burada temelini attığımız cami Aziz Mahmud Hüdayi Vakfı’nın destekleriyle yine çok değerli bir büyüğümüzün adına yapılacaktır. Bu güzel mahallemizin merkezine estetiği çok güzel, çift minareli, 2 bin kişinin aynı anda namaz kılabileceği bir cami olacak. 2 adet lojmanı ve 50 araç kapasiteli otoparkı olacak. İnşallah bu caminin yapımını 2018 yılının Ramazan ayında tamamlayacağız ve ilk teravihi bu camimizde kılacağız.” dedi.

Üsküdar Mütfüsü Mehmet Vefa Özdemir’in dua etmesinin ardından kurban kesimi yapıldı ve caminin temeli atıldı.

selyus