Ana Sayfa YEREL YÖNETİMLER 16 Mart 2018

Yerel yönetimlerin ustası Hasan Can döneminde Ümraniye’ye 400’ün üzerinde kalıcı eser

İstanbul’un öncü ve örnek ilçesi Ümraniye, 2004 öncesi ile 2004 sonrası arasında kıyaslanmayacak kadar büyük bir değişime gitti. 2004 Yerel Seçimlerinde göreve gelen Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, yerel yönetim anlayışı ile ilçenin ufkunu adeta değiştirdi. Mega projeler ve önemli hizmetleri hayata geçirerek Ümraniye’yi prestijli ilçeler arasına sokan tecrübeli yerel yönetici ve yılların siyasetçisi Hasan Can, başarılarının ardından onlarca kez ödüle layik görüldü.

En son Alemdağ Caddesi’ni trafiğe kapatıp yayaların hizmetine sunan Başkan Can, caddeyi de en kısa zamanda Türkiye’nin gıptayla bahsedeceği ünlü caddeler arasına sokmaya kararlı görünüyor.

Ümraniye’yi patlayan çöplükten, çözülen imarı, parkları, sosyal donatı alanları, okulları, sağlık birimleri, kültür merkezleri ve daha bir çok hizmet alanıyla örnek ilçe haline getiren yerel yönetimlerin ustası Hasan Can, görevinde bulunduğu süre içinde ne belediye, ne de Ümraniyespor olarak kimseye bir kuruş borç yapmadı.

14 yılda ilçeye 400’den fazla kalıcı eser kazandırarak Ümraniye halkının takdirini kazanan Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can gibi öncü siyasetçilerden uzun yıllar daha yararlanmak lazım…

ÜMRANİYE’NİN MODERN GÖRÜNÜMÜ PEKİŞTİRİLDİ

Yaptıkları hizmetleri özetleyen Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, “14 yılda yapılan dev hizmetlerle kabuk değiştiren bir Ümraniye inşa ettik. Halkımızın birçok alanda faydalanabileceği mekanlarla halkımızın hizmetine verdik. Nikâh Sarayı, Aş Evi, Kültür Merkezleri, Bilgi Evleri, Sağlık Ocakları, Okullar, muhtarlık binaları, Asfalt Fabrikası gibi 400’ün üzerinde kalıcı eseri ilçemize kazandırdık.  Ümraniye Belediyesi, verdiği ruhsat ve inşaat alanı rakamlarıyla Türkiye rekoru kırmış bir belediyedir. 2 asfalt fabrikası aralıksız olarak çalışıyor. Yollar asfaltlanıyor, caddeler yenilenmektedir. Ümraniye’nin dört bir yanı parklar ve yeşil alanlarla donatıldı. Klasik belediyecilik hizmetlerinde onlarca yılda yapılamayan hizmetleri çok kısa bir sürede halkımızın hizmetine sunduk. Öte yandan Ümraniye’nin modern görünümü pekiştirildi. İş merkezleri buraya taşınmaya devam etti, bankalar ardı ardına yeni şubeler açtı. 14 yılda yapılan dev hizmetlerle kabuk değiştiren Ümraniye, değişen vizyonu ve gelişen sosyo-kültürel yapısıyla İstanbul’un yeni cazibe merkezi haline geldi” şeklinde konuştu.

ÜMRANİYE BELEDİYESİ’NDEN 14 YILDA 400 KALICI ESER

Son 14 yılda başarılı projelerle ilçeye 400’ü aşkın kalıcı eserler kazandıran Ümraniye Belediyesi, kalıcı eserleriyle çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Halkın yaşam kalitesini yükseltmek amacıyla faaliyetlere aralıksız devam eden Ümraniye Belediyesi, ilçe genelinde yaptırdığı kültür merkezlerinden bilgi evlerine, sağlık binalarından muhtarlıklara, park ve bahçelerden camilere, sosyal marketlerden aşevlerine 400’ü aşkın kalıcı eserine ek olarak yenilerini yapmaya devam ediyor. Belediye öte yandan bu kapsamda ilçede bulunan kamu kurum ve kuruluşlarına her vesile ile katkılarda bulunmayı ihtimal etmiyor.

ÜMRANİYE’DE ALT YAPI ÇALIŞMALARI ARALIKSIZ DEVAM EDİYOR

Ümraniye Belediyesi, 14 yılda imar alanında büyük atılımlar gerçekleştirdiklerini ifade eden Başkan Can, “Bu süre zarfında nazım imar planları ivedilikle çıkarıldı. Buradaki boş arazilerin ya da üzerinde alt yapıdan yoksun çarpık kentleşmeye yol açan konut sahiplerinin, yeni imar planına uygun bir şekilde yeniden yapılanma çalışmalarına katılmaları sağlandı. Arsa sahipleri bir araya gelerek, sosyal donatıları tam olan pek çok büyük konut projesi hayata geçti. Sürdürülen çalışmalarla Ümraniye’ye olan ilgi her geçen gün artıyor. Belediye olarak 2004 yılından itibaren 12 bin 185 ruhsat, 24 milyon 625 bin 203 metrekare inşaat alanı izni verildi. Ayrıca ilçemizde yetersiz yapı stoklarını tespit ediyor ve yenilenmesi için çalışmalarımıza devam ediyoruz” dedi.

ÜMRANİYE BELEDİYESİ KÜLTÜR SANATTA DA ÖNCÜ

İstanbul’un örnek ilçesi Ümraniye Belediyesi, kültür sanat dünyasına etkili olmaya devam ediyor. Ümraniye’de her yıl 700 etkinlik gerçekleşiyor. İlçede gerçekleşen kültür sanat faaliyetleri ile çağı yakalamanın gayreti içerisinde çalışmalarını periyodik olarak sürdüren Ümraniye Belediyesi Başkanı Hasan Can, “Kültür ve sanatta özellikle yarışmalarımız hikâye, şiir ve resim yarışmalarımızla Türkiye çapında marka olan bir belediyeyiz. Öte taraftan sempozyumlar, üniversitelerimizde sempozyumlar ve yaptığımı bütün sempozyumları kitaplaştıran bir belediyeyiz. Hikâyelerimiz, şiirlerimiz ve yarışmalarımızda ortaya çıkan ürünler yine kitaplaşma suretiyle geleceğe emanet ettiğimiz eserlerimiz, sempozyumlarımız kitaplaşarak bilim dünyasının hizmetine sunulan eserlerdir” ifadelerini kullandı.

“SOSYAL BELEDİYECİLİKTE GÜZEL TEPKİLER GELİYOR”

Sosyal Belediyecilik alanında yaptığı projelerle Ümraniyeli vatandaşların büyük takdirini toplayan Ümraniye Belediyesi, bu alanda hizmetlerini aksatmadan sürdürmeye devam ediyor. Göreve geldikleri günden bu yana, Ümraniyelilere en iyi şekilde hizmet etmeye çalıştıklarını, öte yandan bu çabaların meyvelerini almanın kendilerine mutluluk verdiğini belirten Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, Sosyal belediyecilik alanında çok sayıda önemli projeyi hayata geçirdiklerini ifade etti Başkan Can, “Sosyal belediyecilik alanında yaptığımız hizmetlerin akabinde halkımızdan gelen güzel tepkiler bizleri mutlu ediyor. Başta sosyal yardımlar ve aktiviteler olmak üzere hayatın her alanına yönelik hizmetlerimizi büyük bir özveri ile vatandaşlarımıza ulaştırıyoruz” diye konuştu.

selyus