Ana Sayfa ATLETİZM 10 Mayıs 2015

Beykoz’da birlik beraberlik koşusu

Beykoz’da bir ilkbahar sabahında insanlar sokağa akın etti. Beykoz Belediyesi tarafından organize edilen “6. Beykoz Belediyesi Geleneksel Halk Koşusu”na vatandaşlardan çok büyük ilgi vardı. Belediyenin önünden başlayan halk koşusunu yürüyerek tamamlayanların samimi görüntüleri, Beykoz’da birlik beraberliğin bir işaretiydi.

Beykoz’da bir ilkbahar sabahında insanlar sokağa akın etti. Beykoz Belediyesi tarafından organize edilen “6. Beykoz Belediyesi Geleneksel Halk Koşusu”na vatandaşlardan çok büyük ilgi vardı. Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek’in öncülüğünde gerçekleşen halk koşuna siyasi parti yetkilileri, milletvekili adayları, sanatçılar ve sporcular da katılım gösterdi. Belediyenin önünden başlayan halk koşusunu yürüyerek tamamlayanların samimi görüntüleri, Beykoz’da birlik beraberliğin bir işaretiydi.

Bu yıl 6. kez düzenlenen Geleneksel Halk Koşusu’na Beykoz Kaymakamı Süleyman Erdoğan, Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek, AK Parti İstanbul milletvekili adayı Ravza Kavakçı, AK Parti Beykoz İlçe Başkanı Mustafa Gürkan, AK Parti İlçe Kadın Kolları Başkanı Gaye Zayıf, Belediye Başkan yardımcıları, İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Serkan Öcalmaz, sanatçı Demet Akalın, Milli Futbolcular Recep Çetin ile Ogün Temizkanoğlu, Diriliş Ertuğrul dizisi oyuncuları, muhtarlar, spor kulüpleri temsilcileri, öğrenciler ve ilçe sakinlerinin yoğun katılımıyla gerçekleşti.

Koşunun ardından Anneler Günü’ne özel olarak “Halk Yürüyüşü” de yapıldı. AK Parti İlçe Kadın Kolları Başkanı Gaye Zayıf’ın öncülüğünde yüzlerce Beykozlu kadın bu yürüyüşte yerini aldı.

26 BİN TL PARA ÖDÜLÜ

Beykozluları spora teşvik etmek ve hayatımızda sporun daha fazla yer almasını sağlamak amacıyla düzenlenen halk koşusunda katılımcılara toplam 26.000 TL’lik para ödülü dağıtıldı. 1. olan yarışmacılara 750 TL, 2.’lere 500 TL, 3.’lere ise 300 TL para ödülü verildi.

Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek’in ilçede sporun yaygınlaşması için öncülük ettiği ve ilçe kaymakamlığının da destek verdiği yarışlar, önceki yıllarda olduğu gibi bu yıl da ilçe sakinlerinin yoğun katılımıyla gerçekleştirildi. Radyocu Cenk Sarıkaya da eğlenceli sunuyla programa renk kattı.

BAŞKAN ÇELİKBİLEK: “ÇOK ANLAMLI BİR GÜNE DENK GELDİ’’

6. Geleneksel Halk Koşusu’nun Anneler Günü’ne denk gelmesi dolayısıyla Kaymakam Süleyman Erdoğan, Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek ve sanatçı Demet Akalın pasta keserek katılımcılara ikram ettiler. Başkan Çelikbilek  “Anneler günü gibi anlamlı bir günde yapılan Halk Koşusu daha da ehemmiyet kazandı. Anneler sadece sorumluluk taşıyan çocuklarını yetiştiren kişiler değil, çok değerli varlıklardır. Gençler annelerinin değerini ileriki yaşlarda daha iyi anlıyor. Annelerinizi üzmeyin. Vatana, millete hayırlı evlatlar olmanız için çok çalışmanız gerekir” diyerek tüm annelerin bu güzel gününü kutladı.

ENGELLİLER KENDİ KATEGORİLERİNDE YARIŞTI

Halk Koşusu’nda ayrıca Engelliler Haftası dolayısıyla engelli vatandaşlarımızda yer aldılar. “Engelleri Birlikte Aşalım” çağrısında bulunan engelli sporcular da kendi kategorilerinde yarıştılar.

5 bin metrelik parkurda yapılan Halk Koşusu, Belediye Meydanı’ndan başlayarak Kaymakdonduran Kavşağı’ndan aynı güzergâhın dönülmesiyle sona erdi.

6. GELENEKSEL HALK KOŞUSU KATEGORİLERİ

14–17 Yaş Bay/Bayan, 18-25 Yaş Bay/Bayan, 23-27 Yaş Bay/Bayan, 28-32 Yaş Bay/Bayan, 33-37 Yaş Bay/Bayan, 38-42 Yaş Bay/Bayan, 43-47 Yaş Bay/Bayan, 48 Yaş üzeri Bay/Bayan, Engelliler dalında, Muhtarlar Kategorisinde ve Meclis Üyeleri Kategorisinde olmak üzere yapılan Halk Koşusu’na, katılan en yaşlı: Bay ve Bayan ilçe sakinine de onur ödülü verildi.

Etiketler:
selyus