Ana Sayfa ATLETİZM 3 Şubat 2015

Hilmi Türkmen’den sporcularına sıcağı sıcağına ödül

Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, Avrupa Kulüpler Atletizm Kros Şampiyonası’nda birinci olan Üsküdar Belediyesi Bayan Kros Takımı sporcularını İspanya’dan gelir gelmez, sıcağı sıcağına ödüllendirildi.

Üsküdar Belediyesi Nikah Salonu Sosyal Tesisleri’nde gerçekleştirilen törende Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen; Burcu Büyükbezgin, Sevilay Eytemiş, Özlem Kaya, Bahar Doğan, Tuğba Güvenç, Kenya asıllı Irene Chepet Cheptai ve antrenör Aytaç Özbakır’dan oluşan Üsküdar Belediyesi Bayan Kros Takımına toplam 50 bin liralık çek verdi.

Törende bir konuşma yapan Başkan Hilmi Türkmen, hayatta hiçbir şeyin tesadüf olmadığını belirterek, “Mutlaka bütün işlerin altında yatan bir gerçek vardır. Bu sonuç bir çalışmanın, azmin ve gayretin sonucudur. Üsküdar’da gelenek devam ediyor. Şampiyonaya 6 kez katıldık ve 5’inde şampiyon olduk” dedi.

Üsküdar Belediyesi olarak tarih, kültür, belediye şehri üzerinde yaşadıklarını kaydeden Başkan Türkmen, “Özellikle son 10 yılda Üsküdar’ın kültür şehri unvanına spor, sağlık ve şampiyonlar şehri unvanını da ekledik” diye konuştu.

Salon sporlarını tabana yayma anlayışıyla bazı çalışmalar yaptıklarını vurgulayan Başkan Türkmen, “Spor kulübümüzde her branşta iddialıyız. Kulübümüze yeni branşlar ekleyeceğiz. Yeni tesisler yapacağız. Yüzme ve güreşte de iddialı kulüplerden biri olmak istiyoruz” dedi.

 

“BÜTÜN GENÇLERİN SPOR YAPMASINI İSTİYORUZ”

2015 yılında uluslararası ilk kupayı Üsküdar Belediyesi Bayan Kros Takımının kazandırdığını belirten Başkan Hilmi Türkmen, “Bu pırıl pırıl kızlarımız sadece bizlerin değil Türkiye’nin de gururları” şeklinde konuştu.

Başkan Hilmi Türkmen, Üsküdarlı gençlerin sporla tanışmasını istediklerini ve bu şekilde sağlıklı, ahlaklı olmalarını arzuladıklarını dile getirdi.Kupaları ve şampiyonlukları önemsediklerini belirten Başkan Türkmen, “Üsküdar’daki bütün gençlerin spor yapmasını istiyoruz. Maddi ödülün çok kıymeti yok. Manevi anlamda psikolojik tatmin, haz en önemlisidir. Üsküdar insanına olan örnek davranıştır” ifadelerini kullandı.

 

Başkan Türkmen, 2016’ta yapılacak Avrupa Kulüpler Atletizm Kros Şampiyonası için Kastamonu ile birlikte İstanbul’un da aday olduklarını söyledi. Bu konudaki başvuruyu yaptıklarını anlatan Başkan Türkmen, bu ayın sonunda organizasyona ev sahipliği yapacak şehrin belli olacağını sözlerine ekledi.

Üsküdar Belediyespor Başkanı Mecit Çetinkaya ise İspanya’daki şampiyonada genç bir ekiple mücadele ederek şampiyonluğa ulaştıklarını dile getirdi. Sporcuların kendilerine unutamayacakları mutluluk yaşattığını anlatan Çetinkaya, “Bu organizasyona 5 yıldır katılıyoruz. İspanyol ve Portekizlilerin hegemonyası altındaydı. Biz bu hegemonyayı elde ettiğimiz şampiyonluklarla birlikte yıktık” diye konuştu.

Konuşmalar sonrası Başkan Hilmi Türkmen, sporculara ödül olarak 50 bin TL’lik hediye çekini takdim etti.

Etiketler:
selyus