Ana Sayfa ATLETİZM 4 Mayıs 2017

Üsküdar’da özel sporcular yarıştı

Üsküdar Belediyesi tarafından düzenlenen 11’inci Özel Sporcular Atletizm Yarışları’nda 2 bin özel sporcu yarıştı. Yarışmada renkli görüntüler ortaya çıktı.

Üsküdar Belediyesi 11’inci Özel Sporcular Atletizm Yarışları, 2 bin özel sporcunun katılımıyla Marmara Üniversitesi Anadolu Hisarı Yerleşkesi’nde gerçekleştirildi. İstanbul’un 39 ilçesi ile 17 ilden ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nden 2 bin engelli sporcunun katıldığı atletizm yarışları renkli görüntülere sahne oldu. Etkinliğe İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Faruk Yelkenci, Üsküdar kaymakamı Mustafa Güler, Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen ile çok sayıda davetli ile vatandaşlar ve sporcuların aileleri katıldı.

Özel sporcuların sosyal yönlerini ortaya çıkarmak ve hayatın farklı yönlerini keşfetmeleri amacıyla yapılan program engelli sporcuların kortej yürüyüşüyle başladı. Bando eşliğinde saygı duruşunda bulunan sporcular hep birlikte istiklal Marşı’nı okudu. İşitme engelliler için ise işaret diliyle İstiklal Marşı okundu. Özel çocuklardan oluşan oyun grupları tarafından çeşitli yörelere ait halk oyunlarını sergilendiği programda renkli görüntüler ortaya çıktı.

11’inci Özel Sporcular Atletizm Yarışları’nda gençler; 50, 100, 200 metre kategorilerinde ve 4×100 metre kategorisinde bayrak yarışı için yarıştı. Yarışların ardından bütün katılımcı özel sporculara madalyaları verildi.

“ONLARIN HAYATA BAĞLANMASI AMACIYLA YANLARINDA OLMAK İSTİYORUZ”

Programla ilgili konuşan Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, “11.’sini düzenlediğimiz Özel Sporcular Atletizm Yarışmasındayız. 2007 yılında Üsküdar ölçeğinde başlattığımız bu etkinlik hamdolsun bir kartopu gibi büyüdü gitti, büyüdü ve bu günlere gelindi. İlk yıl 250-300 öğrenciyle başladık. Şimdi 2 bini buldu. İlki sadece Üsküdar ölçeğindeydi. Şimdi İstanbul’un tüm ilçelerinden 17 Anadolu ilimizden gelen var. Bu sene Kıbrıs’tan gelenler var. Bu anlamlı etkinliğimizde bizleri yalnız bırakmayan siz değerli heşerilerimize, yurt içi ve yurt dışından gelen misafirlerimize Üsküdar’a, İstanbul’a hoşgeldiniz diyorum. 

Harika bir organizasyon. Sadece özel çocuklarımız için değil onların aileleri öğretmenleri herkes için mutlu bir tablo. 2 aydır bu yarışmaya hazırlanan çocuklarımız var. Bu yarışmadan sonra onlara güzel bir boğaz turu da yaptıracağız. Çok güzel duygularla İstanbul’dan ayrılacaklar. Onların hayata bağlanması amacıyla yanlarında olmak istiyoruz. Onları çok seviyoruz” dedi.

“CUMHURBAŞKANIMIZIN BİZATİ TALİMATLARIYLA, ÖZELLİKLE SON 10 YILDA ÖZEL EĞİTİM ALANINDA ÇOK BÜYÜK HİZMETLER YAPILDI”

Üsküdar’da yaptıkları çalışmalarda her zaman yanlarında olan ve çok büyük destek ile çok büyük katkı sunan Üsküdar Kaymakamı Mustafa Güler ile Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen’e hassaten teşekkür ederek başlayan İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Faruk Yelkenci, “Engelli bireylerimiz bizim için çok büyük anlam ifade ediyor. İstanbul’da özel eğitim sayımızın 56.600 özel öğrencinin 36 bini kaynaştırma dahilinde normal okullarda eğitim görüyor.10.500’ü ise özel eğitim sınıflarında eğitim almakta ve 8891’i de özel eğitim okullarında eğitim görmektedir. Böylece toplamda 56.600 öğrencimiz özel eğitim alanında İstanbul’da eğitim almaktadır.

Dünya özel eğitim okulunun ilki Amerika’da ikincisi ise 2. Abdülhamit döneminde açan bir millet olarak ne yazık ki sayın cumhurbaşkanımızın talimatına kadar bu alanda önemli bir mesafe kat edemedi. Bu alanda özel eğitime ihtiyaç duyan çocuklarımıza hizmeti sunamadı. Ancak sayın cumhurbaşkanımızın bizati talimatlarıyla, özellikle son 10 yılda özel eğitim alanında çok büyük hizmetler yapıldı.” diye konuştu.    

selyus