Ana Sayfa SPOR 7 Kasım 2017

Bakırköy Belediyesi’ne tepkiler bitmiyor

Bakırköyspor Vakfı Başkanı ve Bakırköy Belediyesi Eski Başkanı Naci Ekşi, Bakırköy Belediyesi tarafından kaçak olduğu gerekçesiyle yıkılan tesis binası ile ilgili yaptığı açıklamada, “Kerimoğlu burayı kaçak inşaat diye yıkıyor. Burası kaçak inşaat değil. Bir kısmı 30 sene önce benim tarafımdan yaptırılmış, diğer kısmı da belediyenin onayı ile yaptırılmıştır” dedi.

Bakırköy Belediyesi tarafından kaçak olduğu öne sürülerek yıkılmak istenen Bakırköyspor Tesisleri önünde toplanan vatandaşlar, Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu’na tepki gösterdi. Yıkım yapılan binaların önünde açıklamalarda bulunan Bakırköyspor Vakfı Başkanı Naci Ekşi, yapının kaçak olmadığını ve belediyenin izni ile inşa edildiğini söyledi.

“KILIÇDAROĞLU’NUN ADALET YÜRÜYÜŞÜ YALANMIŞ”

Konuyla ilgili Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na ulaşmaya çalıştıklarını ancak bir sonuç alamadıklarını ifade eden Ekşi, şunları söyledi:

“Bülent Kerimoğlu burayı kaçak inşaat diye yıkıyor. Burası kaçak inşaat değil. Bir kısmı 30 sene önce benim tarafımdan yaptırılmış, diğer kısmı da belediyenin onayı ile yaptırılmış. Kaçak olmayan, belediye mülkü olan bir yapıdır. Bakırköy Spor Vakfı olarak 50 binden sporcuya hizmet verdik. Her sene bin 500 öğrenciyi burada eğitiyoruz. Çocuklarımıza 5 branşta spor yaptırıyoruz. Şu anda bu 50 bin çocuk ve ailesi belediye başkanına lanet ediyorlar. Buranın yıkım kararını Cuma günü 17.00’de bize bildirdiler. Pazar günü gece saat 03.00’te burayı yıktılar. Yıkımın önlenmesi için çeşitli kişilerle temas ettik. Netice alamayınca Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na ulaşmaya çalıştık. Ama Ankara’dan İstanbul’a ‘adalet’ diye yürüyen Kılıçdaroğlu’nun bu yürüyüşü meğer bir şakaymış. Çünkü o, bu belediye başkanına, ‘Biz adalet diye yürüyoruz. Sen de bu adalete uy ve bu vakıf adalete gitsin. Eğer mahkeme yık derse o zaman yıkarsın. Ama yıkılmazsa da bu zulmü yapma’ diyemedi.”

“KAYBEDEN CHP OLMUŞTUR”

Yaşanan bu olayı ‘eşkıyalık’ olarak nitelendiren Naci Ekşi, “Çünkü cuma günü tebligat yapıp pazar gecesi gece 03.00’te yapmak ancak gece faaliyet gösterenlerin işi olabilir. Olan Cumhuriyet Halk Partisi’ne (CHP) olmuştur. Ben, İsmet Paşa’nın elini öpmüş bir CHP’liyim. Ama hepimiz istifa edeceğiz. Bu adamın burada görev yapmaması için her türlü yasal tedbiri kullanacağız. Bu yapılan görevi kötüye kullanmaktır ve bunun cezası da görevden almaktır. İlgili makamları da bu kişinin Bakırköy’e daha fazla zarar vermesini önlemek için, zücaciye dükkanına girmiş bir fil gibi her tarafı yıkmaması için derhal görevden alınmasını istiyoruz. Biz ayrıca Bakırköy’de toplumsal bir hareket başlatarak bu adamın görevine devam etmemesini, CHP’nin bir daha burada seçim kazanmamasını sağlamak üzere her türlü çalışmayı yapacağız” şeklinde konuştu.

“BAŞKANIN ŞU ANDA OTURDUĞU MAKAM KATI KAÇAKTIR”

Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu’nun çeşitli yerlerde yapılan kaçak yapılara onay verdiğini iddia eden Ekşi, “Daha önce buraya boşaltma kararı verdi. Mahkemeler ‘boşaltma kararı alamazsınız, bu kurumlar burada bir protokolle oturuyor’ dedi. Mühür yaptı, mahkeme bunu da reddetti. Aslında bakarsanız yandaşlarına verdiği Botanik Park kaçaktır. Şu anda oturduğu makam katı kaçaktır. Florya’dan sahile doğru inerken en az 15 kaçak ticarethane vardır. Bunları da yıksın demiyorum ama 50 bin çocuğa eğitim veren, şampiyonlar çıkaran bir kulübün tesislerini yıkmak eşkıyalıktır” diyerek sözlerini noktaladı.

 

selyus