Ana Sayfa SPOR 11 Haziran 2014

Çakır FIFA’ya konuştu

FIFA kokartlı hakem Çakır, Dünya Kupası’nda görev almaktan çok mutlu olduğunu söyledi.

Çakır FIFA’ya konuştu

FIFA kokartlı hakem Çakır, Dünya Kupası’nda görev almaktan çok mutlu olduğunu söyledi.

Brezilya’da perşembe günü başlayacak FIFA Dünya Kupası’nda görev alacak Cüneyt Çakır, FIFA’nın resmi internet sitesinde, “2014 FIFA Dünya Kupası Hakemleri” başlığıyla yayımlanan videoda, hakemlik kariyerini anlattı.
İngilizce konuşan Çakır, kendisi gibi Süper Lig’de uzun yıllar hakemlik yapan babası Serdar Çakır’ın mesleğe başlamasında önemli rol üstlendiğini belirterek, “Babamın yönettiği maçları izler ve gözlemler, hazırlık çalışmalarına yardımcı olurdum. Hakemliğe başlama kararı almamda çok etki oldu” dedi.
Dünya Kupası’nı çok önemli olduğunu ve hazırlık çalışmalarına uzun süredir devam ettiğini vurgulayan Çakır, “Böyle bir turnuvada yer almak benim için çok büyük bir sorumluluk ve şereftir. Çok iyi, deneyimli ve kaliteli eğitmenlerin yer aldığı bir ekiple çalışıyoruz” diye konuştu.
Turnuvada hakemler olarak ellerinden gelenin en iyisini yapacaklarını vurgulayan Çakır, “Adım adım ilerleyeceğiz. Yöneteceğimiz ilk maçlar çok önemli. Başarılı olursak, diğer maçlara da çıkabiliriz” ifadesini kullandı.
Dünya Kupası’nda görev almaktan çok mutlu olduğunu dile getiren Cüney Çakır, “40 yıl aranın ardından Dünya Kupası’nda Türk hakem görev alacak. Türk halkının, ben ve ekibim Tarık Ongun ve Bahattin Duran ile gurur duymasını diliyoruz. Umarım keyifli bir turnuvaya tanıklık ederler” temennisinde bulundu.
Çakır, boş vakitlerinde ailesiyle zaman geçirmekten, sinemaya gitmekten, ABD’li yazar Stephan King’in kitaplarını okumaktan ve rock müzik dinlemekten keyif aldığını vurguladı.

Doğa Kırmızıoğlu/AA

Etiketler:
selyus