Ana Sayfa SPOR 10 Ağustos 2015

Çekmeköy Çayeli dostluğu pedalla pekişti

Çekmeköy Belediyesi’nin “Kültürlerin Kardeşliğine Pedal Çeviriyoruz” sloganı ile her yıl başka bir ilde düzenlediği bisiklet yarışlarının bu yılki ev sahibi, Rize Çayeli oldu. Çayeli Kaymakamı Ünsal, Çayeli Belediye Başkanı Esmen başta olmak üzere Çayelililer güzel bir misafirperverlik örneği göstererek Çekmeköylüleri bağrına bastı.

Çekmeköy Belediyesi’nin düzenlediği bisiklet yarışına, bu yıl Rize ev sahipliği yaptı. Rize’nin Çayeli Belediyesi Bisiklet Kulübü ile gerçekleştirilen yarışta, Türkiye’nin dört bir tarafından katılan 100 bisikletçi pedal çevirdi.

Rize’nin uçsuz bucaksız yeşilinin ve mavisinin yansıdığı parkur, 1.200 m olarak belirlendi. Kriteryum adı verilen yarışta bisikletçiler, 17, 30+ ve 40+ olarak 3 kategoriye ayrıldı. Sporcular, 30 turun sonunda yarışı tamamladılar. 

Samsun Ekstrem Grubu’nun akrobasi gösterileriyle başlayan yarış organizasyonuna yarışmacıların yanı sıra Çayeli Kaymakamı Turgay Ünsal, Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz, Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, Çayeli Belediye Başkanı Dr. Atilla Esmen, AK Parti Çekmeköy İlçe Başkanı Salih Kırıcı, AK Parti Ataşehir İlçe Başkanı Av. Mustafa Naim Yağcı, AK Parti Sultanbeyli İlçe Başkanı Ali Sevinç, AK Parti Sancaktepe İlçe Başkanı Adil Kandemir, Çekmeköy Belediye başkan yardımcıları, AK Parti Çekmeköy Kadın Kolları Başkanı Fatma Zehra Ereden, AK Parti Çekmeköy Gençlik Kolları Başkanı Rıdvan Bural, Çekmeköy Belediye Meclis Üyeleri ve Çayeliler katıldı.  

Protokoldekiler, bisikletleriyle bir tur yarışmacılara eşlik ettikten sonra parkuru profesyonel sporculara bıraktılar.

YARIŞ SONUNDA DERECEYE GİRENLERE TOPLAMDA 20 BİN TL ÖDÜL VERİLDİ

Sağlıklı nesiller için sporun önemine ve Türkiye’de farklı kültürlerin oluşturduğu bütünün güzelliğine dikkat çekmek için yapılan yarışın asıl kazananı dostluk ve kültürlerin kardeşliği oldu.

Organizasyonunda bisiklet sporu, bisiklet kültürü ve kask kültürünü de benimsetmek amacıyla yarışmaya seyirci olarak katılanlar için 500 adet kask ve 10 adet bisiklet hediye çekiliş yapıldı.

FARKLILIKLARIMIZLA OLUŞTURDUĞUMUZ BÜTÜNÜN GÜZELLİĞİNE DİKKAT ÇEKMEK İSTİYORUZ

Ödül töreninde konuşan Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz, “Belediye olarak daha önce bu etkinliği; Mardin, Ürgüp, Safranbolu, Şanlıurfa’da yaptık. Bugün de memleketim olan Çayeli’nde gerçekleştirdik.  Bundan sonra da yurdumuzun başka illerinde bu etkinliğimize devam etmek istiyoruz. Bu yarışlarla sporun sevdirilmesi kadar, kültürlerin kardeşliğine, farklılıklarımızla oluşturduğumuz bütünün güzelliğine dikkat çekmek istiyoruz. Maalesef yine ülkemiz zor günler geçiriyor. Cennet ülkemizde yaşanan acıların son bulmasını diliyoruz. Kaybettiğimiz şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Allah birliğimizi bozmasın,” dedi.

GENÇLERİMİZ SPORLA SOSYALLEŞSİN

Çayeli Belediye Başkanı Dr. Atilla Esmen; “Belki coğrafi olarak imkânsızlıklara sahibiz, bundan dolayıdır ki ilçemizde bisiklet sayısı bir elin parmağını geçmeyecek kadar az.  Bu organizasyonla, Hollanda kadar olmasa bile bisiklet kültürünü, halkımıza tanıtmak, gençleri spor yapmaya alıştırmak istiyoruz.  Gençlerimiz bu tarz organizasyonlarla sosyalleşsinler, kahve köşelerinde zaman geçirmekten kurtulsunlar,  “dedi.

Çayeli Kaymakamı Turgay Ünsal; “Bugün de belediyemizin Çekmeköy Belediyesi ile ortaklaşa yaptığı, bisiklet kültürünün yayılması için yaptığı bu çalışmaların artarak devam etmesini diliyorum. Avrupa ülkeleri gibi bisiklet kültürünün gelişmesini temenni ediyorum. Avrupa’da savcılar, hakimler hatta başbakanlar bile bisikletle işlerine gidip geliyor. Spor için, eğlence için ve güzel bir algı oluşturulması için yapılan bu organizasyonda emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum,” dedi.

 

Etiketler:

İlginizi çekebilir

Kerem Kamal Dünya Şampiyonu

Kerem Kamal Dünya Şampiyonu

selyus