Ana Sayfa SPOR 23 Haziran 2014

Engelliler Yaz Spor Okulu

Üsküdar Belediyesi Yaz Spor Okulu’nun açılışında bir konuşma yapan Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, Türkiye’de ilk kez Engelli Yaz Spor Okulu k

Üsküdar Belediyesi Engelliler Yaz Spor Okulu başladı

Üsküdar Belediyesi Yaz Spor Okulu’nun açılışında bir konuşma yapan Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, Türkiye’de ilk kez Engelli Yaz Spor Okulu kurmanın ve 5 yıldır bu hizmeti devam ettirmenin mutluluğu içerisinde olduklarını belirtti.

Bu yıl 5’incisi düzenlenen Üsküdar Belediyesi Yaz Spor Okulu, düzenlenen törenle eğitime başladı. Türkiye’de bir ilk olan Engelliler Yaz Spor Okulu’nun da startının verildiği etkinlikte, Action Team Turkey adlı grup muhteşem bir sahne gösterisi gerçekleştirdi.
Kısıklı’daki Çamlıca Spor Okulu’nda gerçekleştirilen açılış törenine; Üsküdar İlçe Kaymakamı Mustafa Güler, Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, AK Parti Üsküdar İlçe Başkanı Sinan Aktaş, Üsküdar İlçe Gençlik Spor Müdürü İsmail İlhan katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasından sonra, Action Team Turkey grubu sahne gösterisi yaptı. Birbirinden ilginç spor gösterilerinin yapıldığı şov vatandaşlar ve öğrenciler tarafından beğeniyle izlendi.
Törende konuşma yapan Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, Türkiye’de ilk kez Engelli Yaz Spor Okulu kurmanın ve 5 yıldır bu hizmeti devam ettirmenin mutluluğu içerisinde olduklarını belirtti.
Araştırmalara göre, dünyada nüfusunun yüzde 10’u Türkiye’de ise nüfusunun ise yüzde 13’ünün engelli olduğunu kaydeden Türkmen konuşmasını şöyle sürdürdü; “Özel Sporcular (Engelliler) Yaz Spor Okulu, Türkiye çapında sadece Üsküdar Belediyesi tarafından verilen bir hizmettir. Türkiye’de toplamda 8 milyon engelli vardır ve bunun 1 milyon 200 bini İstanbul’da ikamet etmektedir. Üsküdar’da ise 4 bin 500 engelli bulunmaktadır.
Kim bu engelliler? Eşimiz, dostumuz, çocuğumuz, kardeşimiz, bacımız veya sıkıntısını paylaştığımız sevgili kardeşlerimizdir. Bizler inanıyoruz ki dertler paylaştıkça azalır. Sorunlar el birliğiyle çözülür. Bizler biliyoruz ki hayatı kısıtlayan engelleri el birliğiyle kaldırabiliriz.
Daha düne kadar engelli kardeşlerimiz toplum içinde aktif değildi, toplum içine çıkmaya utanıyordu. Çok şükür ki o günler geride kaldı. Bizler engelli kardeşlerimize el uzattık ve onları sosyal hayata kattık. Önceki dönemde olduğu gibi bundan sonra da engelli kardeşlerimizin bir dediğini iki etmeyeceğiz.”
Üsküdar’ın başarılı sporcularını tebrik ettiler
Üsküdar Kaymakamı Mustafa Güler ile AK Parti Üsküdar İlçe Başkanı Sinan Aktaş’ın teşekkür konuşması yapmasından sonra, Başkan Hilmi Türkmen ve Gençlik Spor Müdürü İsmail İlhan birlikte, Üsküdar Belediyesi Spor Kulübü’nün ödül alan başarı sporcularını tebrik etti.
Törene katılan Konuklar, Tekvando da 2013 yılında Kulüpler Avrupa Şampiyonu, Karate branşında 2013 yılında Kulüpler Dünya üçüncülüğü, 2014 yılı Ocak ayından bugüne kadar; Tekvando, Karate ve Judo branşlarında uluslararası turnuvalarda, Türkiye Şampiyonaları ve bölgesel turnuvalarda toplam 10 birincilik, 9 ikincilik, 20 üçüncülük elde eden başarılı sporcularla birlikte toplu hatıra fotoğraf çektirdi.
76’sı engelli 756 öğrenci spor yapacak
9 ile 16 yaş arası çocukların spor yapmalarına imkân tanıyan ve basketbol, voleybol, hentbol branşlarında hizmet veren Yaz Spor Okulu’nda daha küçük yaş grubu olan 5 yaş ile 8 yaş arası çocuklar için ise Beceri Gelişimi ve Eğitsel Oyunlar(eğlenceli atletizm) kapsamında sporu tanımayı ve sevdirmeyi hedefleyen dersler verilecek.
Ücretsiz eğitim verilecek Yaz Spor Okulu’nda spor akademisinden mezun uzman eğitmenler görev alacak.
Voleybol için 240, Basketbol için 260, Beceri Gelişimi ve Eğitsel Oyunlar için 256 çocuk spor eğitimi alacak.
Bu sene de 76 engelli çocuk spor yapacak
Engelliler Yaz Spor Okulu’nda ise zihinsel engelli, bedensel engelli, otistik, çoklu engelli ve görme engelli çocuklar spor yapacak. Engellileri evden çıkarıp sosyal hayata entegre etme ve spor sayesinde gelişimlerine katkı sağlama amacıyla düzenlenen projenin ilk etabında 76 engelli çocuk spor yapacak.
Yaz Spor Okulu ve Engelliler Yaz Spor Okulu, 1 Ağustos’ta sona erecek.

Etiketler:
selyus