Ana Sayfa SPOR 29 Mart 2017

Esenler’de gençlerden kıran kırana bilek güreşi

Esenler Belediyesi’nin, Mihmandar Gençlik projesi kapsamında düzenlediği “Liselerarası Bilek Güreşi Turnuvası”nda 5 ilçeden 120 öğrenci, kıran kırana mücadele etti.

Esenler Belediyesi’nin, Mihmandar Gençlik projesi kapsamında “Spor Dolu Bir Yıl, Sağlık Dolu Bir Gelecek” sloganıyla hayata geçirdiği Mihmandar Spor, “Liseler Arası Bilek Güreşi Turnuvası” düzenledi. İbrahim Turhan Anadolu Lisesi Spor Salonu’nda gerçekleşen turnuvaya Esenler’in yanı sıra; Pendik, Sultanbeyli, Güngören ve Bağcılar’dan da öğrenciler katıldı.

İlkokul öğrencilerinin halk oyunu gösterisi ve Mihmandar öğrencilerin işaret dili konseri ile başlayan turnuvada; Esenler Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Mehmet Atay, Esenler Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürü Cemal Bolat ve Esenler Halk Eğitim Müdürü Erdal İnan da gençleri yalnız bırakmadı.

ŞAMPİYONLUK İÇİN TER DÖKTÜLER

1999 ve 2000 doğumlu gençlerin kilolarına göre gruplara ayrıldıkları müsabakalarda 25 liseden 120 öğrenci kıran kırana mücadele etti. Kıyasıya yarışan gençler, şampiyonluk için ter döktü. Dostluk mesajlarının verildiği turnuvada dereceye girenler, madalya ve kupalarına uzandı.

Kıran kırana geçen mücadeleler sonucunda dereceye giren okulların sıralaması şöyle:

1999 Doğumlu Sporcular:

1.Pendik Endüstri Meslek Lisesi (Pendik)

2.Yavuz Sultan Selim Anadolu Lisesi (Sultanbeyli)

3.Oruç Reis Anadolu İmam-Hatip Lisesi (Esenler)

2000 Doğumlu Sporcular:

1.Pendik Endüstri Meslek Lisesi (Pendik)

2.Yavuz Sultan Selim Anadolu Lisesi (Sultanbeyli)

3.İstanbul Ticaret Odası Anadolu İmam Hatip Lisesi (Esenler)

selyus