Ana Sayfa SPOR 26 Ağustos 2016

Etnospor Kültür Festivali start aldı

Dünya Etnospor Konfederasyonu tarafından bu yıl ilki düzenlenen Etnospor Kültür Festivali, Etnospor Konfederasyonu Başkanı Bilal Erdoğan’ın öncülüğünde Bezirganbahçe Etkinlik Alanında düzenlenen kortej yürüyüşle start aldı.

 

Dünya Etnospor Konfederasyonu’nun geleneksel spor dallarının tanıtılması, profesyonelleşmesi ve olimpiyatlara hazırlanması amacıyla bu yıl ilki gerçekleştirdiği Etnospor Kültür Festivali Bezirganbahçe Etkinlik Alanında düzenlenen kortej yürüyüşüyle start aldı. Birbirinden yetenekli sporcuların boy göstereceği etkinliğin açılış törenine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın oğlu aynı zamanda Dünya Etnospor Konfederasyonu Başkanı Bilal Erdoğan, İstanbul Valisi Vasip Şahin, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, İstanbul Milletvekilleri, AK Parti İstanbul İl Başkanı Selim Temurci, Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, Bayrampaşa Belediye Başkanı Atila Aydıner, Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz, Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, birçok il ve ilçe belediye başkanları ile vatandaşlar katıldı. Orta Asya’dan Anadolu’ya Türk kültürüne ait spor dallarının hayat bulacağı etkinliğin açılış töreni renkli görüntülere sahne oldu. Yapılan kortej yürüyüşü sonrasında atlı gösteri ekibinin yaptığı gösteriler vatandaşlardan büyük beğeni topladı. 

BİLAL ERDOĞAN, “YETERİNCE DÜŞMANIMIZ VAR GELİN, ORTAK DEĞERLERİMİZ ETRAFINDA BİRLEŞELİM”

Etnospor Kültür Festivali’nin açılışında konuşma yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın oğlu aynı zamanda Dünya Etnospor Konfederasyonu Başkanı Bilal Erdoğan, “Bugün millet olarak zor bir süreçten geçiyoruz. 15 Temmuz sonrasında ve öncesinde belirli odakların Türkiye üzerine adeta savaş açtığını görüyoruz. 21. Yüzyılın savaşları demek ki böyle olacak. Bizim güçlü olmamızın, güçlü bir millet olmamızın yolu aynı zamanda birlik olmamızdan geçiyor, beraber olmamızdan geçiyor. Bu etkinliğin birliğimize, beraberliğimize kardeşlik hukukumuzun gelişmesine de katkı sağlamasını diliyorum. Bizim yeterince düşmanımız, bu ülke üzerinde yeterince planları olan odaklar mevcut, bunu 15 Temmuz gecesi çok açık bir şekilde gördük. O zaman gelin aramızdaki ufak tefek arızaları çatışmaları geride bırakalım. Ortak değerlerimiz etrafında birleşelim., kendi değerlerimiz, sporlarımız etrafında birleşelim. Bu etkinlik inşallah bizim için bir başlangıç olsun, geleceğe örnek teşkil etsin” diye konuştu.

selyus