Ana Sayfa FUTBOL 15 Ocak 2016

Cüneyt Çakır’dan Başkan Türkmen’e ziyaret

UEFA ”Elit Hakem” Kategorisi’nde yer alan FIFA Kokartlı Hakemi Cüneyt Çakır, Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen’i makamında ziyaret etti. Ziyarette özellikle Cüneyt Çakır’ın Üsküdarlı olduğunun altı çizildi.

FIFA Kokartlı Hakemi Cüneyt Çakır, Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen’i makamında ziyaret etti. Keyifli bir sohbete sahne olan buluşmada Hilmi Türkmen, Beylerbeyi bölgesinde iki yeni stadyum projesinin hayata geçirileceğinin müjdesini verdi.

Başarılı kariyeriyle tüm dünyaya ismini duyurmasının yanı sıra Üsküdarlı olmasıyla da tanınan Cüneyt Çakır’ı ağırlayan Hilmi Türkmen, hem hakemlik kariyeri hakkında bilgi aldı hem de Üsküdar’daki yeni projelerin de bilgisini verdi.

“HAYATTA HİÇBİR ŞEY TESADÜF DEĞİLDİR”

Uluslararası seviyede hakem yetiştirme konusunda ülkemizin başarılı bir geçmişi olmadığından dem vuran Cüneyt Çakır, “Baktığınız zaman 40 yıl önce Doğan Babacan hocamız Dünya Kupası’nda görev yapmış. Bir başka örnek aradığınızda da Ahmet Çakar’ın 30 yıl evvel Avrupa Kupası’nda düdük çaldığını görüyoruz. O zamandan bu yana uzun süre boyunca hiçbir Türk hakemin uluslararası seviyede görev almadığı bilinen bir gerçek. Ben ve arkadaşlarım, yeniden bir Türk hakemin uluslararası arenada düdük çalabilmesi için çok çalıştık” şeklinde konuştu.

“Hedeflerimiz elbette bununla sınırlı değil” diye ekleyen Cüneyt Çakır, “Final seviyesinde maç yönetmiş olsak da, elde ettiğimiz başarıyı sürdürmek çok daha önemli. Mühim olan bizden sonraki hakemler de bu başarıları devam ettirebilsin. En azından UEFA yetkililerine bu seviyede maç yönetebildiğimizin mesajını verdik. Diğer arkadaşlarımız bunu neden başarmasın” ifadelerini kullandı.

FIFA kokartlı hakemimiz Cüneyt Çakır’ı can kulağıyla dinleyen Hilmi Türkmen, “Hayatta hiçbir şey tesadüf değildir. Hayatta tesadüflere yok yok” diyerek elde edilen başarıların çok çalışmanın eseri olduğunu vurguladı. “Eğer Cüneyt Çakır bu seviyeye gelmişse bunun sebebi kararlı ve azimli biçimde çalışmasıdır. Kimse Cüneyt Çakır’ın kara kaşına kara gözüne hevesli değil. Türk halkı olarak sizi tebrik ediyoruz. Kupalarda forma giydiğiniz her maçta en az sizin kadar heyecanlanıyoruz.

İKİ YENİ STADYUM PROJESİ MÜJDESİ BİRDEN

Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen’in, çocukların ve gençlerin hem sportif faaliyetler yapabilecekleri, hem de çeşitli alanlarda eğitim faaliyetlerinde bulunabilecekleri Cüneyt Çakır Ünalan Spor Tesisleri ve Bilgi Evi’nin temelini attıklarını hatırlatması üzerine Cüneyt Çakır, “Bu proje bana büyük bir onur verdi. Sizin spora ne kadar destek verdiğinizi biliyoruz,” şeklinde konuştu.

Ünalan bölgesinde spor tesislerinin eksikliğinden bahseden Cüneyt Çakır’dan, “Gençlerimizin hem spora teşvik edilmesi hem de motivasyonlarının sağlanması adına yine statların yapılması çok iyi olacaktır,” tavsiyesinin gelmesi üzerine Hilmi Türkmen, “Üsküdar’ımızda doğru düzgün stadımız yok. Varolan statlar da ne yazık ki yeterli değil. Ancak bizim yönetimimiz süresince bu sorunun ortadan kalkması için birçok proje geliştirmiş durumdayız” müjdesini verdi.

“Bildiğiniz üzere Beylerbeyi Stadının olduğu bölge vakıfların mülkiyetinde. Üsküdar Belediyesi olarak bu alanı 25 seneliğine kiraladık. Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Üsküdar Belediyesi’nin ortak çalışması sonucunda bu bölgeye iki adet yeni stat yapacağız. Allah’ın izniyle bu yıl içinde hazırladığımız proje uygulamaya geçecek. Üsküdar’ımıza yeni statlar yapılması konusunda Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın da talimatları bulunuyor. Beylerbeyi’ni Cumhurbaşkanımızın da yetkisiyle tam bir spor vadisine dönüştüreceğiz inşallah.”

selyus